NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Gartner: 6,2 δισ. ηλεκτρονικές συσκευές θα χρησιμοποιούνται μέσα στο 2021

Gartner: 6,2 δισ. ηλεκτρονικές συσκευές θα χρησιμοποιούνται μέσα στο 2021

Η Gartner προβλέπει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα βρίσκονται σε χρήση - όπως υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα - θα φτάσουν στα 6,2 δισεκατομμύρια μονάδες φέτος.

Όπως αναφέρει η εταιρεία εταιρεία, η πανδημία COVID-19 άλλαξε τα πρότυπα χρήσης συσκευών και τελικά αύξησε τον αριθμό που διαθέτει κάθε άτομο.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ποσό των 6,2 δισεκατομμυρίων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 3,2% το 2022, φθάνοντας τα 6,4 δισεκατομμύρια μονάδες.

Ο μεγαλύτερος χαμένος λόγω της πανδημίας είναι οι desktop υπολογιστές, που αναμένεται να μειωθούν από 522 εκατομμύρια το 2020 σε 470 εκατομμύρια το 2022, ωστόσο, η χρήση φορητών και tablet θα αυξηθεί κατά 8,8% και 11,7% αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα, ο Ranjit Atwal, ανώτερος διευθυντής της Gartner, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 άλλαξε μόνιμα τα πρότυπα χρήσης συσκευών υπαλλήλων και καταναλωτών. Με την απομακρυσμένη εργασία να μετατρέπεται σε υβριδική, την κατ' οίκον εκπαίδευση να μετατρέπεται σε ψηφιακή εκπαίδευση και το διαδραστικό παιχνίδι να μεταφέρεται στο cloud, τόσο οι τύποι όσο και ο αριθμός των συσκευών που χρειάζονται, κατέχουν και χρησιμοποιούν οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Εκτός από τους φορητούς υπολογιστές και τα tablet που τα πήγαν καλά το 2020, τα smartphone αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 1% φέτος, μετά από μείωση 2,6% πέρυσι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr