NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η επίπτωση του Netflix στο περιβάλλον είναι ίση με 240.000 επιβατικά αυτοκίνητα

Η επίπτωση του Netflix στο περιβάλλον είναι ίση με 240.000 επιβατικά αυτοκίνητα

Το Netflix ανακοίνωσε τη στρατηγική και τους περιβαλλοντικούς στόχους του, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις που υπάρχουν στο κλίμα από τη λειτουργία της πλατφόρμας του.

Μέχρι το τέλος του 2022, η εταιρεία θέλει να επιτύχει «καθαρό μηδέν» εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Αυτό σημαίνει ότι σκοπεύει να μειώσει μερικές από τις εκπομπές της και να βρει τρόπους για να αντισταθμίσει ή να συλλέξει τους υπόλοιπους.

Μέχρι το 2030, η Netflix λέει ότι σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές από τις λειτουργίες και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 45%.

Αυτός ο στόχος ευθυγραμμίζεται με έρευνα από κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 45% παγκοσμίως μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Για να εκπληρώσει την προθεσμία της το επόμενο έτος, η εταιρεία βασίζεται κυρίως στην αντιστάθμιση των εκπομπών. Έτσι, σκοπεύει να επενδύσει σε προγράμματα αφιερωμένα στη διατήρηση και αποκατάσταση οικοσυστημάτων που αποθηκεύουν φυσικά το διοξείδιο του άνθρακα που θερμαίνει τον πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, η Netflix αποκάλυψε το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα για πρώτη φορά, σε μια έκθεση περιβαλλοντικής κοινωνικής διακυβέρνησης. Εκεί, αναφέρεται ότι παρήγαγε περίπου 1,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους CO2 πέρυσι, ισοδύναμους με τις ετήσιες εκπομπές από περίπου 240.000 επιβατικά αυτοκίνητα.

Αυτό το σύνολο δεν λαμβάνει υπόψη τις εκπομπές που προέρχονται από την υποδομή διαδικτύου που απαιτείται για το streaming του περιεχομένου της ή από τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τις ταινίες στην πλατφόρμα της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr