NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Πωλήσεις - ρεκόρ στα app stores: 32. δισ. σε ένα τρίμηνο ξόδεψαν οι καταναλωτές

Πωλήσεις - ρεκόρ στα app stores: 32. δισ. σε ένα τρίμηνο ξόδεψαν οι καταναλωτές

Οι πωλήσεων - ρεκόρ που σημείωσαν τα mobile apps στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αντικατοπτρίζουν την άνοδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων εφαρμογών από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, πριν από ένα χρόνο.

Οι συνολικές πωλήσεις εφαρμογών αυτό το τρίμηνο, που έφτασαν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν 40% περισσότερες από τις δαπάνες των καταναλωτών στο πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν ξεκινούσε το αρχικό κύμα των παγκόσμιων lockdown.

Σύμφωνα με την App Annie, οι καταναλωτές ξόδεψαν 9 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 από ό, τι πριν από ένα χρόνο, καθώς έμειναν στο σπίτι και άρχισαν να αναζητούν περισσότερη ψυχαγωγία μέσω παιχνιδιών για κινητά, streaming και social.

Το App Store της Apple συνεχίζει να κυριαρχεί σε έσοδα, με τους χρήστες του iOS να ξοδεύουν 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ οι χρήστες Android ξόδεψαν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε εφαρμογές από το Google Play.

Η App Annie σημειώνει ότι τα έσοδα και των δύο καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση.

Οι εφαρμογές gaming ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος στην πανδημία. Οι χρήστες iOS ξόδεψαν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε παιχνίδια στο App Store, αύξηση 30% σε ετήσια βάση, ενώ οι χρήστες Android δαπάνησαν 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο Google Play, αύξηση 35%.

Η App Annie εκτιμά ότι οι δαπάνες για παιχνίδια για κινητά το 2021 θα φτάσουν τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr