NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών του Facebook

Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών του Facebook

Ένας χρήστης σε hacking forum δημοσίευσε τους αριθμούς τηλεφώνου και τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, δωρεάν στο διαδίκτυο.

Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες για περισσότερους από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook από 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 32 εκατομμυρίων καταχωρήσεων για χρήστες στις ΗΠΑ, 11 εκατομμυρίων για χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια για χρήστες στην Ινδία.

Στα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται οι αριθμοί τηλεφώνου τους, τα αναγνωριστικά στο Facebook, τα πλήρη ονόματα, οι τοποθεσίες του , οι ημερομηνίες γέννησης, το βιογραφικό και - σε ορισμένες περιπτώσεις - οι διευθύνσεις email που χρησιμοποιούν.

Το Business Insider αναφέρει πως εξέτασε ένα δείγμα των δεδομένων που διέρρευσαν και επαλήθευσε διάφορες εγγραφές αντιστοιχίζοντας τους αριθμούς τηλεφώνου χρηστών του Facebook με τα αναγνωριστικά που αναφέρονται στο σύνολο δεδομένων.

Ένας εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε ότι τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν λόγω ευπάθειας που η εταιρεία επιδιόρθωσε το 2019.

Ολόκληρο το σύνολο δεδομένων έχει αναρτηθεί δωρεάν στο σχετικό φόρουμ, καθιστώντας το ευρέως διαθέσιμο σε οποιονδήποτε έχει βασικές δεξιότητες διαχείρισης των συγκεκριμένων δεδομένων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr