NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Βόμβα» στα smartphones: Η LG αποσύρεται από την αγορά της κινητής

«Βόμβα» στα smartphones: Η LG αποσύρεται από την αγορά της κινητής

Η LG Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να τερματίσει τη ζημιογόνο δραστηριότητα γύρω από τα smartphones.

Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την πρόταση να τερματίσει τη λειτουργία της μονάδας, η οποία παρουσίασε περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια γουόν (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια) λειτουργικών ζημιών τα τελευταία έξι χρόνια.

«Με τον τερματισμό της δραστηριότητας, οι πωλήσεις μας θα μπορούσαν να μειωθούν βραχυπρόθεσμα, αλλά αναμένουμε ότι θα βελτιώσει το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και τη χρηματοοικονομική δομή μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» τόνισε η LG σε κανονιστική κατάθεση.

Η απόφαση λαμβάνεται τρεις μήνες μετά την αναφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου, Brian Kwon, ότι η εταιρεία ήταν ανοιχτή σε όλες τις επιλογές για το τμήμα κινητών επικοινωνιών, σε ένα εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους υπαλλήλους, υπονοώντας ότι θα αποσυρθεί από τα smartphones.

Η LG είπε, επίσης, ότι ο τερματισμός της δραστηριότητας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου, παρόλο που μετά από αυτό ενδέχεται να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα ορισμένων υπαρχόντων μοντέλων.

Και παρά το τέλος της μονάδας, η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της γύρω από τα κινητά και να αναπτύσσει τεχνολογίες που σχετίζονται με το mobility, για να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Η απόφαση βάζει τέλος σε δύο δεκαετίες κατασκευής και πώλησης τηλεφώνων. Η LG ξεκίνησε την δραστηριότητα της γύρω από την κινητή τηλεφωνία το 2000.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr