NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα και Χονγκ Κονγκ δοκιμάζουν το ψηφιακό γουάν, ένα βήμα πριν την διασυνοριακή χρήση

Κίνα και Χονγκ Κονγκ δοκιμάζουν το ψηφιακό γουάν, ένα βήμα πριν την διασυνοριακή χρήση
06_04_2021 | 13:58 06_04_2021 | 13:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Κίνα θα επεκτείνει τη διασυνοριακή χρήση του ψηφιακού γουάν «όταν έρθει ο καιρός», με τις τεχνικές δοκιμές να έχουν ήδη ξεκινήσει με το Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Κίνα χαρακτηρίζεται παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), με 200 εκατομμύρια γουάν (30,4 εκατομμύρια δολάρια) να διανέμονται ήδη σε πιλοτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως οι Shenzhen, Suzhou και Πεκίνο.

Αν και το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας, το λεγόμενο Digital Currency Electronic Payment (DCEP), έχει σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για σκοπούς λιανεμπορίου, είναι εφικτή και η διασυνοριακή εφαρμογή, όπως δήλωσε ο Wang Xin, επικεφαλής του γραφείου ερευνών της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).

«Όταν οι συνθήκες και η ζήτηση στην αγορά είναι ώριμες, οι διασυνοριακές συναλλαγές σε ψηφιακό γουάν μπορούν να διευθετηθούν» είπε σε ενημέρωση των ΜΜΕ στο Πεκίνο.

Το ερευνητικό ινστιτούτο ψηφιακών νομισμάτων του PBOC και η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ έχουν αρχίσει τις δοκιμές για για διασυνοριακή χρήση, τόνισε ο Wang.

Το Χονγκ Κονγκ ενδέχεται να αποτελέσει σημείο από το οποίο η Κίνα θα μπορούσε να προωθήσει τις φιλοδοξίες της για διεθνοποίηση του γουάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr