NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Nokia και Lenovo βάζουν τέλος σε πολυετή δικαστική διαμάχη για πατέντες

Nokia και Lenovo βάζουν τέλος σε πολυετή δικαστική διαμάχη για πατέντες

Η φιλανδική Nokia κατέληξε σε συμβιβασμό με την κινεζική Lenovo γύρω από μια πολυετή διαμάχη για πατέντες, επιλύοντας όλες τις εκκρεμείς διαφορές, σε όλες τις δικαιοδοσίες.

Ενώ οι όροι της συμφωνίας αδειοδότησης παραμένουν εμπιστευτικοί, η Lenovo θα πραγματοποιήσει μια πληρωμή στη Nokia, όπως δήλωσε ο κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών από την Φιλανδία. Ένας εκπρόσωπος της αρνήθηκε να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία.

Η Nokia ξεκίνησε τη νομική διαμάχη εναντίον της Lenovo το 2019, για φερόμενη παραβίαση 20 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας συμπίεσης βίντεο, και είχε ανοικτές δικαστικές υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ινδία, μαζί με έξι υποθέσεις στη Γερμανία. Η Lenovo μήνυσε, επίσης, τη Nokia σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Ένα δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε τον Σεπτέμβριο ότι η Lenovo παραβίασε ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Nokia και διέταξε ανάκληση προϊόντων από εμπόρους λιανικής. Η απόφαση υποστηρίχθηκε τον Νοέμβριο και από γερμανικό εφετείο.

«Η παγκόσμια συμφωνία που θα επιτευχθεί θα επιτρέψει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των εταιρειών μας προς όφελος των πελατών, παγκοσμίως», δήλωσε ο John Mulgrew, επικεφαλής πνευματικής ιδιοκτησίας της Lenovo.

Το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia αποτελείται από περίπου 20.000 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 3.500 οικογενειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν δηλωθεί ως απαραίτητες για το πρότυπο τεχνολογίας 5G.

Τον περασμένο μήνα, η Nokia υπέγραψε συμφωνία με τη Samsung για την αδειοδότηση πατεντών που καλύπτουν τις καινοτομίες της στα πρότυπα βίντεο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr