NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Δεν σχεδιάζει να ειδοποιήσει μισό δισ. χρήστες για τη διαρροή δεδομένων

Facebook: Δεν σχεδιάζει να ειδοποιήσει μισό δισ. χρήστες για τη διαρροή δεδομένων

Η Facebook δεν ενημέρωσε τους 530 εκατομμύρια χρήστες των οποίων οι λεπτομέρειες διέρρευσαν μέσω ενός προβλήματος ασφαλείας πριν από το 2019. Την ίδια στιγμή, δεν έχει προς το παρόν σχέδια να το πράξει, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τετάρτη.

Τα διεθνή μέσα ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι οι αριθμοί τηλεφώνου και άλλες λεπτομέρειες από προφίλ χρηστών ήταν διαθέσιμες σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Η Facebook δήλωσε σε μια δημοσίευση την Τρίτη ότι «κακόβουλοι δράστες» είχαν αποκτήσει τα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 χρησιμοποιώντας μια ευπάθεια στο εργαλείο της πλατφόρμας για συγχρονισμό επαφών.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία δεν ήταν σίγουρη πως είχε πλήρη γνώση για το ποιοι οι χρήστες θα πρέπει να ειδοποιηθούν. Είπε, επίσης, ότι έλαβε υπόψη πως οι χρήστες δεν θα μπορούσαν να διορθώσουν το ζήτημα και ότι τα δεδομένα ήταν δημόσια διαθέσιμα. Η υπηρεσία είπε ότι διόρθωσε την «τρύπα» αφού αναγνώρισε το πρόβλημα.

Οι διαγραμμένες πληροφορίες δεν περιλάμβαναν οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες υγείας ή κωδικούς πρόσβασης, όπως ανέφερε η Facebook. Ωστόσο, τα δεδομένα θα μπορούσαν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για παραβιάσεις ή άλλες καταχρήσεις.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η κύρια ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Facebook, δήλωσε την Τρίτη ότι είχε επικοινωνήσει με την εταιρεία σχετικά με τη διαρροή δεδομένων. Είπε ότι δεν έλαβε «προληπτική επικοινωνία από την Facebook», αλλά τώρα ήταν σε επαφή.

Ο εκπρόσωπος της Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες της εταιρείας με τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά είπε ότι ήταν σε επαφή για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr