NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εξόρυξη bitcoin: Η Κίνα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες

Εξόρυξη bitcoin: Η Κίνα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες
08_04_2021 | 10:43 08_04_2021 | 10:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα είναι τόσο έντονη που θα μπορούσε να απειλήσει τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα της χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η Κίνα θέλει οι εκπομπές της να κορυφωθούν το 2030 και σχεδιάζει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060.

Όμως, το αποτύπωμα άνθρακα του κρυπτονομίσματος είναι τόσο μεγάλο όσο μία από τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, σύμφωνα με τη μελέτη. Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 75% της εξόρυξης bitcoin σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη γράφτηκε από ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, το Πανεπιστήμιο Tsinghua, το Πανεπιστήμιο Cornell και το Πανεπιστήμιο του Surrey. Δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Nature Communications.

«Χωρίς κατάλληλες παρεμβάσεις και εφικτές πολιτικές, η εντατική δραστηριότητα blockchain στην Κίνα μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε απειλή που θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών που στη χώρα», προειδοποίησε.

Ορισμένες αγροτικές περιοχές στην Κίνα είναι δημοφιλείς μεταξύ εκείνων που πραγματοποιούν εξόρυξη bitcoin, κυρίως λόγω των φθηνότερων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και της ανεπτυγμένης γης για τη στέγαση διακομιστών. Η διαδικασία απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ και με τη σειρά της καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

Ήδη, οι εκπομπές που σχετίζονται με bitcoin στην Κίνα υπερβαίνουν τις συνολικές εκπομπές της Τσεχικής Δημοκρατίας και του Κατάρ το 2016. Μέχρι το 2024, θα υπερβούν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας της Ιταλίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο αποκορύφωμά της, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περίπου το 5,41% των εκπομπών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr