NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Στην έλλειψη της εξαγωγικής κουλτούρας απαντάει το IST College με το Beyond Exports

Στην έλλειψη της εξαγωγικής κουλτούρας απαντάει το IST College με το Beyond Exports

Με όραμα την μετάδοση των απαραίτητων εργαλείων και πρακτικών σε κάθε επιχείρηση που θέλει να στραφεί προς τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια γενικότερα, προκειμένου να αναπτυχθεί μια πετυχημένη εξαγωγική κουλτούρα, το IST College με πρωτοβουλία του Head of Business Development κ. Γ. Τσέγκα, συνεργάστηκε με την ομάδα του Beyond Exports (που αποτελείται από τον κ. Δ. Θεοχαρόπουλο και τον κ. Δ. Μητράκο) και δημιούργησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δομημένο, πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στις εξαγωγές.

Οι συνεργασίες

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε την αναγνώριση από τον από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), που στηρίζουν την προσπάθεια με την αιγίδα τους. Με τον ίδιο τρόπο, ακολούθησαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ ΔΙΚΑΜΑΣ και σημαντικά Διμερή Επιμελητήρια όπως το Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοπολωνικό, το Ελληνορώσικο και το Ελληνοολλανδικό.

Η ανάγκη κατάρτισης στελεχών στις εξαγωγές είναι ορατή

Όπως αναφέρουν οι συνιδρυτές του προγράμματος, Δ. Θεοχαρόπουλος και Δ. Μητράκος, «η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πάρα ταύτα, προϋπόθεση για την αύξηση των εξαγωγών είναι μεταξύ άλλων, να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε την εξαγωγική παιδεία - κουλτούρα στη χώρα μας. Βλέποντας αυτή την ανάγκη, δημιουργήσαμε το Beyond Exports το 2018 σε συνεργασία με το IST College, και μετά από δύο χρόνια έχουν ολοκληρωθεί 8 εκπαιδευτικοί κύκλοι με μεγάλη συμμετοχή. Αυτό από μόνο του αποτελεί απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει στην Ελληνική αγορά για κατάρτιση στελεχών στις Εξαγωγές».

Πρόκειται για ένα Executive Diploma 80 ωρών με σκοπό να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις για να προχωρήσουν στην επιτυχημένη εξαγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή στέλεχος που θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

Το Beyond Exports είναι πρακτικό

Μέσα από πρακτική προσέγγιση, εκπαίδευση σε όρους αγοράς, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές, εισηγητές και συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναλύσουν ένα προς ένα τα βήματα που απαιτούνται έτσι ώστε η μέση επιχείρηση να ανοίξει το δρόμο για τις διεθνείς αγορές, χτίζοντας μια πραγματική κουλτούρα εξωστρέφειας και προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στην ελληνική οικονομία.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από περισσότερους από δέκα εισηγητές (επιχειρηματίες, διευθυντές εξαγωγών, στελέχη παραγωγής, logistics και marketing) με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην εξωστρέφεια. Επιπρόσθετα, σε κάθε εκπαιδευτικό κύκλο, συμμετέχουν έμπειρα στελέχη της αγοράς προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες. Τα διμερή επιμελητήρια με τα οποία συνεργαζόμαστε παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο καθώς παρουσιάζουν τις καλές πρακτικές για τη σωστή προσέγγιση των αγορών- χωρών τους, από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Σκοπός των εισηγητών να μεταφέρουν με τον πιο πρακτικό τρόπο όλα τα απαραίτητα βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές.

Το Beyond Exports είναι δοκιμασμένο και πιστοποιημένο

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εκπαιδεύσει με τον πιο πρακτικό τρόπο, δια ζώσης και μέσω e-learning, περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη εξαγωγικών τμημάτων και παραγωγούς προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για να στραφούν προς την εξωστρέφεια με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο. Η υψηλή απήχηση του Beyond Exports μας οδήγησε να αυξήσουμε τον αριθμό των εκπαιδευτικών κύκλων σε τρεις ανά έτος με τον επόμενο Κύκλο να έχει ως ημερομηνία εκκίνησης την 12η Απριλίου 2021.

Το πρόγραμμα το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ACTA - Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Quality Training Label επιπέδου Advance, παρέχεται δια ζώσης και σε μορφή «e-learning».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.beyondexports.gr | 210 48 22 222 (Γ. Τσέγκας) | g.tsegkas@ist.edu.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr