NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τα 4,1 τρισ. δολάρια θα φτάσουν το 2021 οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής

Τα 4,1 τρισ. δολάρια θα φτάσουν το 2021 οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής

Οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής αναμένεται να ανέλθουν σε 4,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αύξηση 8,4% από το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner. Τα κεφάλαια για νέες ψηφιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θα προέρχεται συχνότερα από επιχειρηματικά τμήματα εκτός IT, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το IT δεν υποστηρίζει πλέον μόνο σε παραδοσιακές εταιρικές δραστηριότητες, αλλά συμμετέχει πλήρως στην παράδοση επιχειρηματικής αξίας» δήλωσε ο John-David Lovelock, αντιπρόεδρος έρευνας στη Gartner. «Όχι μόνο μετατοπίζει την πληροφορική από έναν ρόλο back-office στο κεντρικό μέτωπο της επιχείρησης, αλλά αλλάζει επίσης την πηγή χρηματοδότησης από ένα γενικό κόστος που διατηρείται, παρακολουθείται και μερικές φορές περικόπτεται, σε αυτό που καθοδηγεί τα έσοδα».

Όλοι οι κλάδοι προβλέπεται να έχουν θετική ανάπτυξη έως το 2022. Η υψηλότερη ανάπτυξη θα προέλθει από τις συσκευές (14%) και το enterprise software (10,8%), καθώς οι οργανισμοί στρέφουν την εστίασή τους στην παροχή ενός πιο άνετου, καινοτόμου και παραγωγικού περιβάλλοντος για το εργατικό δυναμικό τους.

Για παράδειγμα, η αυξημένη εστίαση στην εμπειρία και την ευημερία των εργαζομένων προωθεί τις τεχνολογικές επενδύσεις σε τομείς όπως το κοινωνικό λογισμικό, οι πλατφόρμες συνεργασίας και το λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM).

Παρόλο που οι προσπάθειες βελτιστοποίησης και εξοικονόμησης κόστους δεν θα εξαφανιστούν απλώς και μόνο επειδή θα υπάρχει περισσότερη οικονομική βεβαιότητα το 2021, το επίκεντρο των CIO μέχρι το υπόλοιπο του έτους θα είναι η ολοκλήρωση των ψηφιακών επιχειρηματικών σχεδίων που στοχεύουν στην ενίσχυση, επέκταση και μετατροπή της αξίας της εταιρείας.

«Πέρυσι, οι δαπάνες πληροφορικής έλαβαν τη μορφή αντίδρασης, ώστε να επιτρέψουν στο εργατικό δυναμικό να εργαστεί απομακρυσμένα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Καθώς η υβριδική εργασία συνεχίζεται, οι CIO θα επικεντρωθούν στις δαπάνες που επιτρέπουν την καινοτομία και όχι μόνο την ολοκλήρωση των εργασιών» τόνισε ο Lovelock.

Η ανάκαμψη μεταξύ των χωρών, των vertical industries και των τμημάτων IT συνεχίζει να διαφέρει σημαντικά, προκαλώντας οικονομική ανάκαμψη σε σχήμα «Κ». Οι τραπεζικές δαπάνες και τα χρεόγραφα και οι ασφαλιστικές δαπάνες θα μοιάζουν πολύ με τα επίπεδα προ πανδημίας από το 2021, ενώ τα καταστήματα λιανικής και οι μεταφορές δεν θα έχουν την ίδια ανάκαμψη μέχρι το 2023.

Περιφερειακά, η Λατινική Αμερική αναμένεται να ανακάμψει το 2024, ενώ η Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα δαπανών πληροφορικής για το 2019. Η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη αναμένεται και οι δύο να ανακάμψουν στα τέλη του 2021.

itspending_gartner_2021.jpg?mtime=20210408151411#asset:258997


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr