NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Στη μαύρη λίστα κινεζικές εταιρείες υπερυπολογιστών - Μέτρα θα λάβει η Κίνα

ΗΠΑ: Στη μαύρη λίστα κινεζικές εταιρείες υπερυπολογιστών - Μέτρα θα λάβει η Κίνα
09_04_2021 | 11:08 09_04_2021 | 11:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Κίνα δήλωσε την Παρασκευή ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των κινεζικών εταιρειών, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν κινεζικές υπερυπολογιστικές οντότητες σε μια οικονομική μαύρη λίστα.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προσθέτει επτά κινεζικές υπερυπολογιστικές οντότητες σε μια οικονομική αμερικανική μαύρη λίστα, λόγω της βοήθειας που φέρονται να προσφέρουν σε κινεζικές στρατιωτικές προσπάθειες.

Είναι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης Biden που έχει στόχο να δυσκολέψει την προσπάθεια της Κίνας να αποκτήσει τεχνολογία των ΗΠΑ. Η νέα απόφαση απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν τεχνολογία στους συγκεκριμένους ομίλους χωρίς την κατάλληλη έγκριση.

Όπως αναφέρεται, οι οντότητες συμμετείχαν στην κατασκευή υπερυπολογιστών που χρησιμοποιήθηκαν από κινεζικούς «στρατιωτικούς φορείς» και διευκόλυναν προγράμματα για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι οντότητες ηγούνται της υπερυπολογιστικής ανάπτυξης της Κίνας και είναι βασικοί παράγοντες στο σχέδιο του Πεκίνου για αυτάρκεια.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo, είπε ότι η κυβέρνηση Biden θα χρησιμοποιήσει «το σύνολο των αρχών της για να εμποδίσει την Κίνα να αξιοποιήσει τις αμερικανικές τεχνολογίες με στόχο να υποστηρίξει αυτές τις αποσταθεροποιητικές στρατιωτικές προσπάθειες εκσυγχρονισμού».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr