NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

LinkedIn: Αρνείται πως διέρρευσαν δεδομένα χρηστών - Έρευνα ξεκινά η Ιταλία

LinkedIn: Αρνείται πως διέρρευσαν δεδομένα χρηστών - Έρευνα ξεκινά η Ιταλία

Το LinkedIn δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου μέσω της οποίας αρνείται τις αναφορές για παραβίαση δεδομένων στο δίκτυο του, που αφορά σε 500 εκατομμύρια χρήστες του.

Πριν από μερικές μέρες, η ιστοσελίδα Cybernews δημοσίευσε μια αναφορά στην οποία υποστήριζε ότι ένας hacker διαθέτει προσωπικά στοιχεία για πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του LinkedIn. Ο hacker ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα αποσπάστηκαν από το LinkedIn και είχε ανεβάσει δύο εκατομμύρια εγγραφές ως απόδειξη.

Σύμφωνα με το Cybernews, τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλάμβαναν πλήρη ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, πληροφορίες εργασίας και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο hacker χρέωνε για πρόσβαση στη βάση δεδομένων και την δημοπρατούσε ολόκληρη για ένα τουλάχιστον τετραψήφιο χρηματικό ποσό.

Η ανεξάρτητη ομάδα ερευνών του Cybernews κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι η βάση δεδομένων ήταν γνήσια, αλλά σημείωσε ότι θα μπορούσε να αποτελεί παλιότερο σύνολο δεδομένων, από προηγούμενη παραβίαση.

Μετά τις αναφορές, το LinkedIn δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου στην οποία αρνείται την παραβίαση. Η εταιρεία είπε ότι το σύνολο δεδομένων που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ήταν «μια συλλογή δεδομένων από έναν αριθμό ιστότοπων και εταιρειών». Ωστόσο, σημείωσε ότι ορισμένα από τα δεδομένα που διέρρευσαν προέρχονται από «δεδομένα προφίλ που είναι δημόσια ορατά» στην υπηρεσία του.

Και ενώ το LinkedIn αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων, το Bloomberg ανέφερε ότι οι ιταλικές Αρχές άνοιξαν έρευνα για το θέμα. Η αρμόδια Αρχή δήλωσε ότι η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό χρηστών LinkedIn στην Ευρώπη και κάλεσε τους επηρεαζόμενους χρήστες να «δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ανωμαλίες» που σχετίζονται με τον αριθμό τηλεφώνου και τα email τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr