NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Cenergy Holdings: ​Αύξηση κερδοφορίας και ιστορικά χαμηλός καθαρός δανεισμός

​Cenergy Holdings: ​Αύξηση κερδοφορίας και ιστορικά χαμηλός καθαρός δανεισμός

Αύξηση κατέγραψαν όλοι οι δείκτες κερδοφορίας της Cenergy Holdings το 2020. Η λειτουργική κερδοφορία (αναπροσαρμοσμένο EBITDA) αυξήθηκε κατά 13% έναντι του 2019, ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση κατά 5% των πωλήσεων, καθώς και οι δύο κλάδοι εκτέλεσαν με επιτυχία έργα υψηλής τεχνολογίας με υψηλή προστιθέμενη αξία στις αγορές μεταφοράς ενέργειας. Παράλληλα, η ανάθεση έργων συνεχίστηκε αδιάκοπα με τον συνολικό όγκο ανεκτέλεστων παραγγελιών στις 31 Δεκεμβρίου 2020 να ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο κλάδος καλωδίων όσο και ο κλάδος σωλήνων χάλυβα μετρίασαν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας εστιάζοντας στη ρευστότητα, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών και παρακολουθώντας στενά τις εθνικές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 83 εκατ. ευρώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα 331 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλών ελεύθερών ταμειακών ροών, που αντικατοπτρίζει την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης. Ταυτόχρονα, τα επενδυτικά προγράμματα συνεχίστηκαν αδιάκοπα με κεφαλαιουχικές δαπάνες που έφτασαν τα 65 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η μελλοντική ανάπτυξη.

Ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση

Οι εταιρείες του Ομίλου διευκολύνουν τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία σε όλο τον κόσμο. Ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% των εσόδων του κλάδου καλωδίων προέρχεται από έργα που συμβάλλουν στην επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη σταδιακή απο-ανθρακοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και στην πρόοδο προς ένα μέλλον με ουδέτερο κλίμα.

Περισσότερο από το 70% των εσόδων της Σωληνουργείας Κορίνθου προέρχεται από έργα φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα η θυγατρική αναπτύσσει λύσεις που προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες της αγοράς μεταφοράς ενέργειας (πράσινο υδρογόνο, δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα).

Οι εταιρείες του Ομίλου είναι σε θέση να αυξήσουν το μερίδια αγοράς, καθώς η γκάμα προϊόντων τους είναι κομβική για τη μετάβαση και τελικά την υλοποίηση μιας κλιματικά ουδέτερης οικονομίας. Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα παραμένει στρατηγικός στόχος, συμβάλλοντας έτσι στους φιλόδοξους στόχους της Ευρώπης για μια αποανθρακοποιημένη οικονομία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr