NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Tesla: Δυσαρεστημένη με τις αδειοδοτήσεις στη Γερμανία - Στην αναμονή για το Gigafactory

Tesla: Δυσαρεστημένη με τις αδειοδοτήσεις στη Γερμανία - Στην αναμονή για το Gigafactory
09_04_2021 | 13:40 09_04_2021 | 13:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla υποστήριξε ότι οι αργές διαδικασίες έγκρισης στη Γερμανία εμποδίζουν τις επείγουσες προσπάθειες δράσης για το κλίμα, καθώς περιμένει ακόμη την τελική έγκριση για το gigafactory της κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βερολίνο.

«Η Tesla Brandenburg γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι τα εμπόδια στον γερμανικό νόμο επιβραδύνουν τον απαραίτητο βιομηχανικό μετασχηματισμό και συνεπώς την ενεργειακή μετάβαση» έγραψε η θυγατρική της Tesla σε δήλωση που διατέθηκε ως μέρος μιας νομικής διαδικασίας σε περιφερειακό ανώτερο διοικητικό δικαστήριο.

Η εταιρεία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενοχλητικό» που το έργο gigafactory - το οποίο έχει ήδη προχωρήσει πολύ στην κατασκευή του στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο - δεν έχει ακόμη λάβει τελική έγκριση. Το «πιο έντονο πρόβλημα» είναι ότι οι τρέχουσες διαδικασίες και νόμοι αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο έργα που καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή και εκείνα που την επιταχύνουν.

Έτσι, το ισχύον πλαίσιο αδειών «αποθαρρύνει τις απαραίτητες επενδύσεις σε έργα και υποδομές καθαρής ενέργειας και καθιστά σχεδόν αδύνατο για τη Γερμανία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους», σύμφωνα με την Tesla.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός μεταφορών της Γερμανίας Andreas Scheuer απάντησε λέγοντας: «Είναι αλήθεια. Για να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους μας, πρέπει να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες έγκρισης, τις διαδικασίες γραφειοκρατίας και να προωθήσουμε την καινοτομία». Είπε ότι το υπουργείο του έχει μέχρι στιγμής ξεκινήσει τέσσερις νόμους για να επιταχύνει τις διαδικασίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr