NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Facebook καταργεί 16.000 λογαριασμούς για αγοραπωλησία ψευδών κριτικών

Η Facebook καταργεί 16.000 λογαριασμούς για αγοραπωλησία ψευδών κριτικών

Η Facebook ανέστειλε 16.000 λογαριασμούς λόγω πώλησης ή αγοράς ψευδών κριτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις πλατφόρμες της, μετά την παρέμβαση του παρατηρητή ανταγωνισμού στην Μ. Βρετανία.

Η Facebook έκανε επίσης περαιτέρω αλλαγές για τον εντοπισμό, την κατάργηση και την αποτροπή επί πληρωμή περιεχομένου που θα μπορούσε να παραπλανήσει τους χρήστες στις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς εφαρμογής κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram.

«Έχουμε συνεργαστεί εκτενώς με την Competition and Markets Authority (CMA) για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Απαγορεύεται η δόλια και παραπλανητική δραστηριότητα στις πλατφόρμες μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς ή της συναλλαγής γύρω από ψεύτικες κριτικές» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η CMA ξεκίνησε ένα «κυνήγι» ψευδών κριτικών από το 2019, όταν ζήτησε για πρώτη φορά από την eBay και την Facebook να ελέγξουν τους ιστότοπούς τους, μετά τον εντοπισμό στοιχείων για ύπαρξη αυξανόμενης αγοραπωλησίας παραπλανητικών κριτικών στις πλατφόρμες τους.

«Η πανδημία σήμαινε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν διαδικτυακά και εκατομμύρια από εμάς διαβάζουν κριτικές για να μας επιτρέψουν να κάνουμε ενημερωμένες επιλογές όταν ψωνίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ψεύτικες και παραπλανητικές κριτικές είναι τόσο επιζήμιες», δήλωσε ο CEO της CMA, Andrea Coscelli.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr