NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Βαρύ πρόστιμο 2,8 δισ. δολαρίων στον κολοσσό του ecommerce, Alibaba

Κίνα: Βαρύ πρόστιμο 2,8 δισ. δολαρίων στον κολοσσό του ecommerce, Alibaba
12_04_2021 | 10:27 12_04_2021 | 17:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Κίνα επέβαλε βαρύ πρόστιμo τsην Alibaba, έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές της χώρας, ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο.

Το πρόστιμο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 4 τοις εκατό των εγχώριων πωλήσεων της Alibaba το 2019, είναι τρεις φορές υψηλότερο από το πρόστιμο των 975 εκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε από την Κίνα στην αμερικανική Qualcomm το 2015.

Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για την Alibaba τον Δεκέμβριο, ώστε να προσδιορίσει εάν η εταιρεία εμπόδιζε τους εμπόρους να πωλούν τα προϊόντα τους σε άλλες πλατφόρμες. Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας διαπίστωσε ότι οι πρακτικές της Alibaba είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό και την καινοτομία στο Διαδίκτυο.

Η Alibaba χρησιμοποίησε δεδομένα και αλγόριθμους για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, με αποτέλεσμα ένα «ακατάλληλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», ανέφερε σε δήλωση η Αρχή της Κίνας για την κανονιστική ρύθμιση αγοράς.

Η εταιρεία θα πρέπει τώρα να μειώσει τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές της και να παρέχει εκθέσεις συμμόρφωσης στην κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Alibaba δήλωσε ότι αποδέχεται το πρόστιμο και δεσμεύεται να κάνει βελτιώσεις για να εξυπηρετήσει καλύτερα την «ευθύνη της για την κοινωνία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr