NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Amazon: Απέτυχε η προσπάθεια ίδρυσης συνδικάτου εργαζομένων σε αποθήκες

Amazon: Απέτυχε η προσπάθεια ίδρυσης συνδικάτου εργαζομένων σε αποθήκες
12_04_2021 | 14:35 12_04_2021 | 14:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Οι εργάτες στην αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα ψήφισαν κατά της δημιουργία συνδικάτου, με ψήφους 2 προς 1 σε μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως νίκη για την εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι του National Labor Relations Board καταμέτρησαν 1.798 ψήφους κατά της σύστασης του συνδικάτου, με 738 ψήφους υπέρ. Απαιτούνταν μια απλή πλειοψηφία για τη δημιουργία του συνδικάτου.

Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν την επιλεξιμότητα μεμονωμένων ψηφοφόρων και τη διαδικασία, αλλά ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αρκετές αμφισβητούμενες ψήφοι για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Οι ηγέτες της Ένωσης ήλπιζαν ότι οι εκλογές θα πυροδοτούσαν μια νέα εποχή εργατικού ακτιβισμού. Οι διοργανωτές ανέφεραν στο εργατικό δυναμικό, που αποτελείται κυρίως από μαύρους, ότι ένα συνδικάτο θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από την εταιρεία, που ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Η ήττα εντάσσεται σε αποτυχίες υψηλού προφίλ για την ίδρυση συνδικάτων σε εργοστάσια αυτοκινήτων και αεροπλάνων στο Νότο των ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να σχηματίζουν συνδικάτα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr