NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Digital Detox Experience: «Κουράστηκες να είσαι μπροστά από μια οθόνη; Αποσυνδέσου!»

Digital Detox Experience: «Κουράστηκες να είσαι μπροστά από μια οθόνη; Αποσυνδέσου!»
12_04_2021 | 17:08 12_04_2021 | 17:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κοινωνία

Η ομάδα του Digital Detox Experience (digitaldetox.gr) μας προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα την Screen Free Week, ή αλλιώς την πρώτη Εβδομάδα Αποσύνδεσης στην Ελλάδα.

Παγκοσμίως, η εβδομάδα 3-9 Μαΐου έχει θεσπιστεί ως «Screen Free Week», μια εβδομάδα δηλαδή, κατά την διάρκεια της οποίας άνθρωποι από όλο τον κόσμο, προσπαθούν να βρουν την ισορροπία τους ανάμεσα στην ψηφιακή και την πραγματική ζωή.

Είναι γεγονός ότι «ολοένα και περισσότερο βρισκόμαστε όλοι διαρκώς συνδεδεμένοι (online) και διαθέσιμοι, λαμβάνοντας καθημερινά έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Ειδοποιήσεις, μηνύματα και κλήσεις είναι «μόνο κάποια από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε στη διάρκεια της ημέρας μας από τα κινητά, τα tablet και τους υπολογιστές μας» σημειώνεται σχετικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες δείχνουν ότι το 84% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το internet καθημερινά, ενώ όσοι έχουν smartphones καταλήγουν να αγγίζουν το κινητό μας περίπου 2.600 φορές μέσα σε μια ημέρα.

Με αφορμή την Screen Free Week, η ομάδα του Digital Detox Experience έχει ετοιμάσει μια σειρά από δράσεις και προκλήσεις (challenges) με στόχο να σηκώσουμε τα μάτια από την οθόνη και να συμμετέχουμε ενεργά.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις στην Screen Free Week

1. ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥ

Για να συμμετέχεις στο Screen Free Week challenge κάνεις την εγγραφή σου ΔΩΡΕΑΝ στην πλατφόρμα του Digital Detox Experience έως τις 30 Απριλίου. Έτσι, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 3 έως 9 Μαΐου 2021, θα λαμβάνεις καθημερινά στο email σου μια πρόκληση και μια άσκηση αποσύνδεσης! Οι προκλήσεις είναι μικρές, διασκεδαστικές ασκήσεις και συμβουλές που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πόσο χρόνο περνούν online. Δήλωσε συμμετοχή εδώ: digitaldetox.gr/screen-free-week/

2. ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Η δεύτερη δράση σε προσκαλεί να μοιραστείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι #offline. Πότε δηλαδή έκανες το δικό σου «digital detox». Μπορεί να είναι μια βόλτα στη γειτονιά, έως και δραστηριότητες που απόλαυσες χωρίς να κάνεις χρήση των οθονών σου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στις σελίδες των social media του Digital Detox Experience και να μοιραστούν την φωτογραφία, το video ή την περιγραφή της δικής τους offline εμπειρίας χρησιμοποιώντας το hashtag #digitaldetoxexperience.

3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ

Τέλος, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 με αφορμή την κορύφωση της Screen Free Week και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Digital Wellness Day, θα διεξαχθεί μια δωρεάν εκδήλωση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών για όσους συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται γενικότερα για το Digital Detox.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr