NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Huawei: Βάζει το brand της στα αυτοκίνητα, με επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Huawei: Βάζει το brand της στα αυτοκίνητα, με επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Η Huawei Technologies θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την έρευνα τεχνολογιών που περιστρέφονται γύρω από τα αυτοοδηγούμενα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιταχύνοντας τα σχέδια για ανταγωνισμό με την Tesla και την Xiaomi.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Huawei έχει ήδη ξεπεράσει την Tesla σε ορισμένους τομείς, για παράδειγμα επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να ταξιδεύουν για περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Eric Xu, σε αναλυτές στη Shenzhen.

Ο κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα συνεργαστεί με τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες για να φτιάξει αυτοκίνητα που θα φέρουν το όνομα της ως υπο-brand, σημείωσε ο Xu. Θα διατηρήσει τον κύκλο των συνεργατών του μικρό και θα τοποθετήσει το λογότυπό του στα αυτοκίνητα που υιοθετούν την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής συμφωνήσει να συνεργαστεί με το BAIC Group, την Chongqing Changan Automobile και την Guangzhou Automobile Group.

«Η επιχειρηματική μονάδα έξυπνων αυτοκινήτων λαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις από την Huawei. Θα επενδύσουμε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη εξαρτημάτων αυτοκινήτων φέτος» τόνισε ο Xu. «Η Κίνα προσθέτει 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο και ο αριθμός αυξάνεται. Ακόμα κι αν δεν φτάσουμε στην αγορά εκτός Κίνας, μπορούμε να κερδίσουμε 10.000 γουάν κατά μέσο όρο από κάθε αυτοκίνητο που πωλείται στην Κίνα».

Η Huawei θα ανταγωνιστεί τεχνολογικούς γίγαντες όπως οι Apple και Xiaomi, στοχεύοντας στη βιομηχανία των αυτοκινήτων, στοιχηματίζοντας ότι τα μελλοντικά οχήματα θα γίνονται όλο και πιο πράσινα, αυτόνομα και συνδεδεμένα. «Δεν ξέρω αν καυχιόντουσαν, αλλά η ομάδα μου είπε ότι μπορεί να έχει αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τον Tesla» σημείωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Οι πωλήσεις EV στην Κίνα μπορεί να αυξηθούν κατά περισσότερο από 50% φέτος, καθώς οι καταναλωτές υιοθετούν καθαρότερα αυτοκίνητα και το κόστος μειώνεται, εκτιμά η ερευνητική εταιρεία Canalys.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr