NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών ζητά φόρο για τους πλούσιους που κέρδισαν στην πανδημία

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών ζητά φόρο για τους πλούσιους που κέρδισαν στην πανδημία

​Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής «φόρου αλληλεγγύης ή πλούτου» στους πλούσιους - που κέρδισαν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας - σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ακραίες ανισότητες.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα κεφάλαια πηγαίνουν εκεί που χρειάζονται περισσότερο. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι έχει σημειωθεί αύξηση ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον πλούτο των πλουσιότερων στον κόσμο κατά το περασμένο έτος», δήλωσε ο Guterres σε συνάντηση του ΟΗΕ σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

«Προτρέπω τις κυβερνήσεις να εξετάσουν την αλληλεγγύη ή τον φόρο περιουσίας σε όσους έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να μειώσουν τις ακραίες ανισότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Guterres τόνισε ότι το γκρουπ των 20 πλούσιων εθνών και των μεγάλων αναδυόμενων δυνάμεων πρέπει να επεκτείνει την αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους έως το 2022 και να την επεκτείνει για να βοηθήσει τόσο τις αναπτυσσόμενες όσο και τις μεσαίου εισοδήματος οικονομίες να ανακάμψουν από την πανδημία.

«Αλλά πρέπει να υπερβούμε την ελάφρυνση του χρέους», είπε. «Πρέπει επειγόντως να ενισχύσουμε την αρχιτεκτονική χρέους για να τερματίσουμε τους θανατηφόρους κύκλους των κυμάτων χρέους, τις παγκόσμιες κρίσεις χρέους και τις χαμένες δεκαετίες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr