NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Συγκεκριμένες απειλές» δέχεται ο Zuckerberg - 23 εκατ. για την ασφάλεια του

«Συγκεκριμένες απειλές» δέχεται ο Zuckerberg - 23 εκατ. για την ασφάλεια του
Φωτογραφία: Anthony Quintano
13_04_2021 | 11:52 13_04_2021 | 11:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Μια νέα κατάθεση προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδειξε ότι η Facebook ξόδεψε περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι για την ασφάλεια του Διευθύνοντος Συμβούλου, Mark Zuckerberg.

Οι ετήσιες αναφορές της εταιρείας σχετικά με την ασφάλεια της «εντόπισαν συγκεκριμένες απειλές για τον κ. Zuckerberg». «Είναι συνώνυμος με το Facebook και, ως εκ τούτου, το αρνητικό συναίσθημα σχετικά με την εταιρεία μας συνδέεται άμεσα και συχνά μεταβιβάζεται στον κ. Zuckerberg», λέει η κατάθεση για το ρόλο του CEO της Facebook.

Η ετήσια επισκόπηση των προγραμμάτων ασφαλείας της έδειξε ότι το κόστος προστασίας του Zuckerberg και της οικογένειάς του αυξήθηκε το 2020 κυρίως λόγω των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων COVID-19, της αυξημένης κάλυψης ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου των ΗΠΑ το 2020 «και άλλων περιόδων με αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας», καθώς και της αύξησης του κόστους για το προσωπικό ασφαλείας.

Η ενότητα «όλες οι άλλες αποζημιώσεις» της δήλωσης δείχνει ότι το Facebook ξόδεψε 23 εκατομμύρια δολάρια για προσωπική ασφάλεια στις κατοικίες του Zuckerberg και για ταξίδια, για αυτόν και την οικογένειά του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έλαβε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια για το προσωπικό ασφαλείας και άλλα έξοδα ασφαλείας. Το κόστος της βασικής ασφάλειας ήταν έως και 13,4 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σύγκριση με 10,4 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η Facebook ενέκρινε υπηρεσίες προσωπικής ασφάλειας για ορισμένους από τους διευθυντές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο «υπό το φως του υψηλού επιπέδου ελέγχου που αντιμετωπίζουν η εταιρεία μας, τα εκτελεστικά στελέχη και οι διευθυντές μας, καθώς και λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας μετά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και την επίθεση στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021», σύμφωνα με την δήλωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr