NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Νέο φάρμακο υπόσχεται πως θεραπεύει το AIDS - Ποσοστό επιτυχίας 97% σε δοκιμές

Νέο φάρμακο υπόσχεται πως θεραπεύει το AIDS - Ποσοστό επιτυχίας 97% σε δοκιμές
13_04_2021 | 13:18 13_04_2021 | 13:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

Μια δοκιμή γύρω από ένα νέο ανοσοποιητικό φάρμακο ικανό να προστατεύσει τους ανθρώπους από μολύνσεις από τον ιό HIV οδήγησε σε ποσοστό επιτυχίας 97%, σύμφωνα με επιστήμονες του Scripps Research στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Στην πραγματικότητα, η δοκιμή ήταν τόσο ελπιδοφόρα που η Moderna συμφώνησε να συμμετάσχει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης του φαρμάκου, το οποίο είναι ικανό να διεγείρει ένα σπάνιο σύνολο ανοσοκυττάρων που παίζουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση του HIV.

Το φάρμακο πυροδοτεί την παραγωγή συγκεκριμένων ανοσοκυττάρων που είναι ικανά να παράγουν αντισώματα ικανά να αντισταθούν στον ιό HIV, σύμφωνα με τον IAVI, έναν μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό που συμμετέχει στη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη της δοκιμής που πραγματοποιεί το Scripps Research.

Το 97% των 48 υγιών ενηλίκων εθελοντών στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο παρήγαγε τα ανθεκτικά στον HIV κύτταρα, όπως επιβεβαίωσε ο IAVI.

Οι ερευνητές του Scripps τόνισαν ότι αυτή η δοκιμή αποδεικνύει επί της αρχής «ένα νέο concept εμβολίου για τον ιό HIV, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα παθογόνα», σύμφωνα με τον William Schief, καθηγητή και ανοσολόγο του Scripps Research και εκτελεστικό διευθυντή σχεδιασμού εμβολίων στο IAVI.

«Δείξαμε ότι τα εμβόλια μπορούν να σχεδιαστούν για να διεγείρουν σπάνια ανοσοκύτταρα με συγκεκριμένες ιδιότητες και αυτή η στοχευμένη διέγερση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στους ανθρώπους», δήλωσε ο Schief.

Εκτιμάται ότι 38 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν σήμερα με τον HIV. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπήρξαν περίπου 1,7 εκατομμύρια νέες λοιμώξεις το 2019 και περίπου 690.000 άνθρωποι πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με τον ιό HIV κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr