NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ξεκινά έρευνα για τη διαρροή δεδομένων από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook

Ξεκινά έρευνα για τη διαρροή δεδομένων από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook

Η Ιρλανδική Αρχή προστασίας δεδομένων δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκινά έρευνα γύρω από την Facebook, για πιθανή παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων απορρήτου.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) δήλωσε ότι η έρευνά της επικεντρώνεται σε αναφορές ότι ένα σύνολο δεδομένων από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook παγκοσμίως έχει εκτεθεί σε ένα διαδικτυακό φόρουμ hacking.

Οι ρυθμιστικές αρχές πιστεύουν ότι η διαρροή ενδέχεται να παραβιάζει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ.

Αφού μίλησε με εκπροσώπους από την Facebook Ireland, η DPC τόνισε πως πιστεύει ότι η Facebook ενδέχεται να έχει παραβεί έναν ή περισσότερους νόμους, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ενδέχεται να παραβιάζει ορισμένες διατάξεις.

Η Facebook είπε ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τη ρυθμιστική Αρχή, προσθέτοντας ότι η εν λόγω διαρροή «σχετίζεται με δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν και να συνδεθούν με φίλους στις υπηρεσίες μας».

«Αυτές οι λειτουργίες είναι κοινές σε πολλές εφαρμογές και ανυπομονούμε να τις εξηγήσουμε, μαζί με τις προστασίες που έχουμε εφαρμόσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Facebook μέσω email.

Ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δήλωσε ότι η παραβίαση σχετίζεται με μια «παλιά» ευπάθεια που επιδιορθώθηκε έως το 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr