NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

5 μεγάλες ασφαλιστικές οδικής βοήθειας ψάχνουν για συνεργασίες

5 μεγάλες ασφαλιστικές οδικής βοήθειας ψάχνουν για συνεργασίες

Την πίτα από την ελληνική αγορά οδικής βοήθειας μοιράζονται οι πέντε μεγάλες εταιρείες οδικής βοήθεια Mondial Assistance, Inter Partner Assistance, Europ Assistance, MAPFRE, Asistencia, Interamerican Βοηθείας. Ταυτόχρονα μέσω άλλων εξειδικευμένων καλύψεων αντλούν μερίδια από τον κλάδο της ταξιδιωτικής ασφάλισης, ιατρικής βοήθειας, περιουσίας και ζημιών.

Οι μητρικές τους είναι πολυεθνικοί όμιλοι με δραστηριότητα σε χώρες της Ευρώπης και με υποκατάστημα στην Ελλάδα, ενώ πέρυσι στα τέλη του έτους, η Hellas Direct εξαγόρασε το υποκατάστημα της Inter partner Assistance στην Ελλάδα από την ΑΧΑ.

Και οι πέντε εταιρείες οδικής βοήθειας συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές στους κλάδους που δραστηριοποιούνται και ανάλογα με τις καλύψεις που έχουν παρέχονται οι υπηρεσίες Βοήθειας. Οι ασφαλισμένοι, ωστόσο, ανεξάρτητα σε ποια ασφαλιστική έχουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου τους, μπορούν να επιλέξουν την ασφαλιστική Βοήθειας που θέλουν. Να σημειωθεί ότι η φροντίδα ατυχήματος και η ασφάλιση βοήθειας δεν περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές καλύψεις αστικής ευθύνης.

ERGO Ασφαλιστική, εκσυγχρονίζεται με στόχο να αυξήσει τα μερίδια της

Μεταξύ των ασφαλιστικών που συνάπτουν συμφωνίες με τις οδικές Βοήθειας, σήμερα η ERGO Ασφαλιστική ανακοίνωσε την συνεργασία της με την MAPFRE Asistencia στην φροντίδα ατυχήματος. Βάσει της νέας συνεργασίας οι ασφαλισμένοι της ERGO που καλούν τη Φροντίδα ατυχήματος για να δηλώσουν ένα ατύχημα ή μια βλάβη, έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν εύκολα και γρήγορα, την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται μέσω ειδικού link που θα λαμβάνουν με SMS στο κινητό τηλέφωνο τους. Παράλληλα, θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, την πορεία του οχήματος βοήθειας στον χάρτη και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξής του, έχοντας έτσι συνεχή ενημέρωση.

Η MAPFRE Asistencia ανήκει στο Όμιλο MAPFRE, πολυεθνική ασφαλιστική που ιδρύθηκε στην Μαδρίτη το 1989 που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών βοηθείας και την κάλυψη ειδικών κινδύνων, κατέχοντας κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιεύσει η Cosmote Insurance σχεδόν 1 στους 5 οδηγούς θα καλέσει για οδική βοήθεια στη διάρκεια ενός χρόνου. Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τη μέση ηλικία να υπερβαίνει τα 15 χρόνια. Άρα είναι πιο πιθανό τα οχήματα να εμφανίσουν μηχανικά προβλήματα. Συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις ή/και αναβολές στο service των αυτοκινήτων οι οποίες μαζί με την ελλιπή συντήρηση είναι σημαντικοί παράγοντες εκδήλωσης βλαβών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr