NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τουρκία: Απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών

Τουρκία: Απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών
19_04_2021 | 11:17 19_04_2021 | 11:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε την χρήση κρυπτονομισμάτων για αγορές, αναφερόμενη σε πιθανές «ανεπανόρθωτες» ζημιές και κινδύνους συναλλαγών.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα και άλλα παρόμοια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στην τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, άμεσα ή έμμεσα, για την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών.

Η απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων της Τουρκίας, η οποία έχει αποκτήσει δυναμική τους τελευταίους μήνες.

Σε μια δήλωση, η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε κρυπτονομίσματα «δεν υπόκεινται σε κανέναν μηχανισμό ρύθμισης και εποπτείας, ούτε κεντρική ρυθμιστική αρχή», μεταξύ άλλων κινδύνων ασφαλείας.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξουν επιχειρηματικά μοντέλα με τρόπο που τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης να χρησιμοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών και έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος» και δεν θα παρέχουν υπηρεσίες, ανέφερε.

«Η χρήση τους στις πληρωμές μπορεί να προκαλέσει μη ανακτήσιμες απώλειες για τα μέρη των συναλλαγών και να περιλαμβάνει στοιχεία που ενδέχεται να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στις μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στις πληρωμές», πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr