NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιστορική στιγμή: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση ελικοπτέρου σε άλλο πλανήτη [video]

Ιστορική στιγμή: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση ελικοπτέρου σε άλλο πλανήτη [video]
19_04_2021 | 14:47 19_04_2021 | 14:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η NASA πραγματοποίησε σήμερα, με επιτυχία, την πρώτη ελεγχόμενη πτήση σε έναν άλλο πλανήτη, καθώς το ελικόπτερο Ingenuity πέτυχε μια σύντομη πτήση σε αυτό που αναφέρεται ως «μια στιγμή των αδερφών Wright» στο διάστημα.

Η NASA σχεδίαζε να πετάξει το σκάφος των 4 κιλών για 30 δευτερόλεπτα έως περίπου 10 πόδια πάνω από την επιφάνεια. Οι ρότορες του ελικοπτέρου περιστρέφονται σε περισσότερες από 2.500 στροφές ανά λεπτό, πολύ πιο γρήγορα από ένα ελικόπτερο στη Γη λόγω της λεπτής ατμόσφαιρας του περιβάλλοντος του Άρη.

Η πτήση ήταν αυτόνομη, δεδομένης της καθυστέρησης των 15 λεπτών στην επικοινωνία μεταξύ της τοποθεσίας της NASA στην Καλιφόρνια και της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη.

Το ελικόπτερο μετέφερε ένα μικρό κομμάτι υφάσματος από το πτερύγιο του Flyer 1, του αεροσκάφους των αδελφών Wright που το 1903 έκανε τις πρώτες πτήσεις με κινητήρα στη Γη.

«Όπως και οι αδελφοί Wright στο Kitty Hawk, γνωρίζουμε ότι η στιγμή μας να κάνουμε τη διαφορά στο Jezero Crater δεν έχει τελειώσει ακόμα - αυτή είναι μόνο η πρώτη υπέροχη πτήση», δήλωσε ο MiMi Aung, διευθυντής έργου του Ingenuity.

Το ελικόπτερο έφτασε στον Άρη με το Rover Perseverance της NASA, το οποίο προσγειώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου μετά από ένα εξάμηνο ταξίδι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr