NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Μαλακώνει» η στάση της Κίνας, αποκαλεί το bitcoin «εναλλακτική επένδυση»

«Μαλακώνει» η στάση της Κίνας, αποκαλεί το bitcoin «εναλλακτική επένδυση»
19_04_2021 | 16:19 19_04_2021 | 16:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας χαρακτηρίζει πλέον το bitcoin ως «εναλλακτική επένδυση» - σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στον τόνο του Πεκίνου μετά από μια καταστολή προς τα κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια.

Πηγές της βιομηχανίας χαρακτήρισαν τα σχόλια «προοδευτικά» και παρακολουθούν προσεκτικά τις τυχόν κανονιστικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).

«Θεωρούμε το Bitcoin και το stablecoin ως περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Πρόκειται για επενδυτικές εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Li Bo, αναπληρωτής διευθυντής του PBOC, κατά τη διάρκεια πάνελ που διοργάνωσε το CNBC στο Boao Forum for Asia.

«Δεν είναι καθαυτό νόμισμα. Και έτσι ο κύριος ρόλος που βλέπουμε για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία είναι η εναλλακτική επένδυση».

Η Κίνα ήταν κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές bitcoin στον κόσμο. Ωστόσο, το 2017, απαγόρευσε τις λεγόμενες αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), έναν τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων. Την ίδια χρονιά, οι Αρχές έκλεισαν τα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Οι κινήσεις προκλήθηκαν από ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ως εναλλακτικές επενδύσεις, «πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, εξακολουθούν να τα εξετάζουν και να σκέφτονται τις κανονιστικές απαιτήσεις. Ίσως ελάχιστες, αλλά πρέπει να έχουμε κάποιο είδος κανονιστικής απαίτησης για να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία τέτοιων περιουσιακών στοιχείων, που θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους χρηματοοικονομικής σταθερότητας » σημείωσε ο Li.

Πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τους ισχύοντες κανονισμούς της για τα κρυπτονομίσματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr