NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εντός του έτους έρχεται το ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από το Facebook

Εντός του έτους έρχεται το ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από το Facebook
20_04_2021 | 11:30 20_04_2021 | 11:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το Facebook ήθελε να φέρει την επανάσταση με ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, μέχρι που βρέθηκαν μπροστά του οι ρυθμιστικές αρχές.

Έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019 με το όνομα libra, προοριζόταν αρχικά να αποτελέσει ένα παγκόσμιο νόμισμα συνδεδεμένο με ένα «καλάθι» κυρίαρχων νομισμάτων όπως το δολάριο και το ευρώ. Αλλά αφότου αντιμετώπισε έντονη αντίθεση από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, ο οργανισμός που επιβλέπει το έργο έχασε σημαντικούς υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων των Visa και Mastercard.

Πλέον είναι γνωστό ως diem, και, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται τώρα στη δημοσιότητα, το ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από το Facebook αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, αν και σε πολύ πιο περιορισμένη μορφή.

Ο Diem Association, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελβετία ο οποίος επιβλέπει την ανάπτυξη του diem, στοχεύει να ξεκινήσει έναν πιλότο με ένα σταθερό Bitcoin που θα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές.

Οι πηγές σημειώνουν ότι αυτός ο πιλότος θα είναι μικρής κλίμακας, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στις συναλλαγές μεταξύ μεμονωμένων καταναλωτών. Μπορεί, επίσης, να υπάρχει η επιλογή για τους χρήστες να αγοράζουν αγαθά και να κάνουν αγορές. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία για την διάθεση και επομένως ο χρόνος θα μπορούσε να αλλάξει.

Το Diem γνώρισε έντονο έλεγχο όταν πρωτοεμφανίστηκε. Δεδομένης της ευρείας εμβέλειας του Facebook - είχε 2,8 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το τέταρτο τρίμηνο του 2020 - οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί φοβήθηκαν ότι το νόμισμα θα μπορούσε να απειλήσει τη νομισματική σταθερότητα και να επιτρέψει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η συμμετοχή του Facebook σήμαινε, επίσης, ότι υπήρχαν ανησυχίες για το πώς θα προστατευτεί το απόρρητο των χρηστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr