NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Facebook αναπτύσσει το δικό του Clubhouse και άλλες υπηρεσίες γύρω από τον ήχο

Το Facebook αναπτύσσει το δικό του Clubhouse και άλλες υπηρεσίες γύρω από τον ήχο

Μια ισχυρή είσοδο στην αγορά των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον ήχο ετοιμάζει η Facebook. Η εταιρεία ανακοίνωσε πολλά προϊόντα που δίνουν έμφαση σε αυτό το περιεχόμενο, που θα διατεθούν τους επόμενους μήνες και που, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ξεκινήσουν με ένα περιορισμένο σύνολο ατόμων.

Ειδικότερα, το Facebook προωθεί έναν ανταγωνιστή της περιβόητης εφαρμογής Clubhouse, με μια λειτουργία που θα φέρει την ονομασία Live Audio Rooms, διαθέσιμη από το καλοκαίρι. Πρώτα θα κυκλοφορήσει σε groups και δημόσια πρόσωπα ως δοκιμή, αλλά τελικά θα φτάσει και στο Messenger, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιούν με φίλους. Θα μπορούν να καταγράφουν τις συνομιλίες τους και να τις διανέμουν, και, τελικά, θα μπορούν να χρεώνουν για πρόσβαση.

Για να κάνει τους χρήστες να συμμετάσχουν, το Facebook παρουσιάζει ένα Audio Creator Fund με στόχο να «υποστηρίξει τους αναδυόμενους δημιουργούς ήχου». Όλες αυτές οι συνομιλίες θα μπορούν επίσης να μετατραπούν σε «Soundbites», μια επικείμενη δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται σύντομα ηχητικά κλιπ. Κάτι σαν το TikTok, αλλά με κλιπ ήχου. Τα Soundbites θα εμφανίζονται στην ευρύτερη ροή ειδήσεων. Οι χρήστες θα μπορούν να τα καταγράφουν με ένα ξεχωριστό εργαλείο από το Facebook, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως «στούντιο ήχου στην τσέπη σας».

Το Facebook σχεδιάζει, επίσης, να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στο podcasting. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα αρχίσει να προτείνει εκπομπές και επεισόδια βάσει των ενδιαφερόντων των ανθρώπων και ότι οι χρήστες θα μπορούν να τα σχολιάσουν και να τα προτείνουν σε φίλους. Η εταιρεία αναφέρει ότι 170 εκατομμύρια άτομα στο Facebook είναι συνδεδεμένα με μια σελίδα που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο podcast και περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα είναι μέλη ομάδων γύρω από τα podcast.

Ο Zuckerberg τόνισε ότι ετοιμάζεται και μια συνεργασία με το Spotify, η οποία θα φέρει την γνωστή streaming υπηρεσία εντός του Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταδίδουν ροή μουσικής και podcast από το News Feed τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι για μουσική, ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τα podcast από το Spotify και να επιτρέπουν σε άλλους να ακούνε χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψουν τον κόσμο του Facebook - απλά θα πρέπει να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους.

Τέλος, το σύστημα tipping του Facebook, το Stars, θα διατεθεί και στα Live Audio Rooms καθώς και για μεμονωμένους δημιουργούς και δημόσια πρόσωπα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr