NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Facebook ζητά από τους χρήστες να του πουν τι τους αρέσει στο News Feed

Το Facebook ζητά από τους χρήστες να του πουν τι τους αρέσει στο News Feed

Το Facebook δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει έμφαση στα σχόλια των χρηστών κατά την ιεράρχηση των αναρτήσεων στο news feed, σε μια ακόμη κίνηση για την εξάλειψη των ανησυχιών σχετικά με τους αλγόριθμους του.

Ο τεχνολογικός κολοσσός είπε ότι θα προσθέσει βάρος στις έρευνες που ρωτούν τους χρήστες εάν ορισμένα μηνύματα «αξίζουν τον χρόνο» τους, ως μέρος της διαδικασίας κατάταξης στις κύριες ροές ειδήσεων.

«Ο αλγόριθμός μας χρησιμοποιεί χιλιάδες σήματα για να ταξινομήσει τις αναρτήσεις για τη ροή ειδήσεών σας λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον στόχο», αναφέρει μια ανάρτηση από την Aastha Gupta, διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων.

«Αυτή την άνοιξη, επεκτείνουμε τη δουλειά μας για να χρησιμοποιήσουμε άμεσα σχόλια από άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook, ώστε να κατανοήσουμε το περιεχόμενο που βρίσκουν περισσότεροι πολύτιμο. Και θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε αυτά τα σχόλια στη διαδικασία κατάταξης της Ροής ειδήσεων».

Η κίνηση έρχεται με το Facebook και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες υπό πίεση για αδιαφανείς αλγόριθμους που καθορίζουν τι βλέπουν οι χρήστες στην κορυφή των ροών τους.

Οι επικριτές λένε ότι αυτά τα συστήματα μπορεί να είναι προσανατολισμένα για να επισημάνουν εντυπωσιακό ή διχαστικό περιεχόμενο, με στόχο να διατηρήσουν τους χρήστες αφοσιωμένους στην ενίσχυση της δημιουργίας εσόδων.

Η τελευταία αλλαγή στοχεύει να χρησιμοποιήσει τις έρευνες ρωτώντας αν «Αυτή η ανάρτηση αξίζει τον χρόνο σας;», ώστε να δώσει προτεραιότητα σε σύγκριση με το περιεχόμενο από τον αλγόριθμο κατάταξης.

Τον Μάρτιο, το Facebook αποκάλυψε μια ακόμη αλλαγή, δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στη ροή ειδήσεών, ακόμη και απενεργοποιώντας πλήρως τον αλγόριθμο και βλέποντας τις αναρτήσεις με χρονολογική σειρά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr