NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Bitcoin: Τούρκος founder ανταλλακτηρίου διέφυγε με 2 δισ. δολάρια στα χέρια του

Bitcoin: Τούρκος founder ανταλλακτηρίου διέφυγε με 2 δισ. δολάρια στα χέρια του

Τούρκοι εισαγγελείς άνοιξαν την Πέμπτη έρευνα, αφότου ο ιδρυτής ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με έδρα την Κωνσταντινούπολη έκλεισε τον ιστότοπό του και εγκατέλειψε τη χώρα, έχοντας στα χέρια του 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία επενδυτών.

Ο ιστότοπος Thodex τερμάτισε τη λειτουργία του αφού δημοσίευσε ένα μυστηριώδες μήνυμα που ανέφερε ότι θα αναστείλει τις συναλλαγές για πέντε ημέρες από την την Τετάρτη, λόγω μιας επένδυσης που δεν έγινε γνωστή.

Στη συνέχεια, Τούρκοι αξιωματούχοι δημοσίευσαν μια φωτογραφία του ιδρυτή του Thodex, Faruk Fatih Ozer, να περνά από τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στο δρόμο του προς μια μη καθορισμένη τοποθεσία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ozer - που αναφέρεται ότι είναι 27 ή 28 ετών - έχει κατευθυνθεί είτε προς την Αλβανία είτε προς την Ταϊλάνδη.

Το τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Thodex έκλεισε μετά τη διεξαγωγή μιας διαφημιστικής εκστρατείας κατά την οποία πούλησε Dogecoins με μεγάλη έκπτωση - αλλά δεν επέτρεψε στους επενδυτές να πουλήσουν.

«Τα θύματα είναι πανικοβλημένα», δήλωσε ο δικηγόρος των επενδυτών Oguz Evren Kilic. «Υποβάλλουν καταγγελίες στα εισαγγελικά γραφεία στις πόλεις που διαμένουν.»

Το Thodex είχε πραγματοποιήσει επιθετικές εκστρατείες για να προσελκύσει επενδυτές. Αρχικά δεσμεύθηκε να διανείμει πολυτελή αυτοκίνητα μέσω μιας διαφημιστικής εκστρατείας με διάσημα τουρκικά μοντέλα. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Dogecoin.

Σημειώνεται πως η τουρκική κεντρική τράπεζα αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες από τις 30 Απριλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr