NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Τα Apple Glasses θα μπορούσαν να μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής

Τα Apple Glasses θα μπορούσαν να μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής

Μια νέα πατέντα που εντοπίστηκε από τα διεθνή μέσα υποδηλώνει ότι η Apple εργάζεται γύρω από τεχνολογία που θα μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής και που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τα επερχόμενα Apple Glasses.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετίζεται με μια άλλη πατέντα, προσθέτοντας συμπληρωματικές λεπτομέρειες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία Thermal Touch κατατέθηκαν από τη Metaio, η οποία εξαγοράστηκε από την Apple το 2015. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί πληροφορίες από υπέρυθρες και κανονικές κάμερες για να δημιουργήσει «οθόνες αφής AR».

Ουσιαστικά, το Thermal Touch ανιχνεύει τα σημάδια θερμότητας που δημιουργούνται όταν κάποιος αγγίζει μια επιφάνεια και τα χρησιμοποιεί για να μετατρέψει οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο σε οθόνη αφής.

Τα παραδείγματα στο παρακάτω βίντεο περιλαμβάνουν συνδέσμους προς προϊόντα που εμφανίζονται πάνω σε ένα περιοδικό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πατήσουν ό, τι τους αρέσει. Οι χρήστες Apple Glasses (αν τελικά η τεχνολογία χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη συσκευή) θα μπορούσαν να αλληλοεπιδράσουν με ψηφιακό περιεχόμενο σε «οποιοδήποτε περιβάλλον».

Το headset φέρεται να χρησιμοποιεί 15 κάμερες. Οκτώ από αυτές θα αφιερωθούν σε λειτουργίες AR, ενώ έξι θα χρησιμοποιηθούν για «καινοτόμα βιομετρικά» συστήματα. Η τελευταία κάμερα θα παρέχει «ανίχνευση περιβάλλοντος».

Εάν η Apple υιοθετήσει τη λειτουργία Thermal Touch, τα γυαλιά «μικτής πραγματικότητας» θα μπορούσαν να είναι ένα από τα πιο προηγμένα wearables που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr