NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple σχεδιάζει επενδύσεις - μαμούθ 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Apple σχεδιάζει επενδύσεις - μαμούθ 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων
26_04_2021 | 16:47 26_04_2021 | 16:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Apple ανακοίνωσε νέα επενδυτικά σχέδια για τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας «πανεπιστημιούπολης και κόμβου μηχανικής» 3.000 εργαζομένων στη Βόρεια Καρολίνα, με τη δέσμευση για επιπλέον επενδύσεις 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2018, η εταιρεία δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 350 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά σήμερα, γνωστοποίησε ότι αυξάνει το ποσοστό αυτό κατά 20 τοις εκατό σε 430 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή τη στιγμή της ανάκαμψης και της ανοικοδόμησης, η Apple διπλασιάζει τη δέσμευσή της για την αμερικανική καινοτομία και κατασκευή, με μια γενιά επενδυτικών κοινοτήτων που φτάνει και στις 50 πολιτείες» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook.

Όπως σημειώνει το σημερινό δελτίο τύπου, τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για «άμεσες δαπάνες με Αμερικανούς προμηθευτές, επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων, κεφαλαιουχικές δαπάνες στις ΗΠΑ και άλλες εγχώριες δαπάνες - συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παραγωγών Apple TV+ σε 20 πολιτείες».

Η νέα πανεπιστημιούπολη στη Βόρεια Καρολίνα αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης τάσης μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας να αναζητούν τοποθεσίες πέρα από τις έδρες τους στην Καλιφόρνια. Η Google επενδύει επί του παρόντος 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης, η Amazon κατασκευάζει τη δεύτερη έδρα της στη Βιρτζίνια και η Oracle ανακοίνωσε πέρυσι ότι μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από τη Silicon Valley στο Ώστιν του Τέξας.

Η πανεπιστημιούπολη της Apple θα είναι μέρος του Research Triangle της πολιτείας. Η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην περιοχή και δεσμεύεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας σε «μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική λογισμικού και άλλους τομείς αιχμής».

Συγκεκριμένα, η Apple λέει ότι θα δημιουργήσει ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη «σχολείων και κοινοτήτων» στη Βόρεια Καρολίνα και θα συνεισφέρει περισσότερα από 110 εκατομμύρια δολάρια σε 80 από τις φτωχότερες κομητείες του κράτους για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr