NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το City θα δημιουργήσει 1.500 κατοικίες «επαναχρησιμοποιώντας» άδεια γραφεία

Το City θα δημιουργήσει 1.500 κατοικίες «επαναχρησιμοποιώντας» άδεια γραφεία
Φωτογραφία: Tristan Surtel
28_04_2021 | 10:27 28_04_2021 | 10:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κατασκευές & Real Estate

Το City του Λονδίνου σχεδιάζει να δημιουργήσει τουλάχιστον 1.500 νέες κατοικίες «επαναχρησιμοποιώντας» γραφεία και άλλα κτίρια που έχουν μείνει άδεια λόγω της πανδημίας, καθώς προσαρμόζεται για την μετα-Covid-19 εποχή.

Πολιτιστικές και δημιουργικές επιχειρήσεις και οργανισμοί, που προηγουμένως έμειναν έξω από την περιοχή λόγω των υψηλών ενοικίων, θα ενθαρρυνθούν να μεταφερθούν εκεί λόγω του χαμηλού κόστους και των μακροπρόθεσμων συμβολαίων για κενούς και ελάχιστα χρησιμοποιημένους χώρους.

Η City of London Corporation σκοπεύει να αναπτύξει τις νέες κατοικίες έως το 2030, όπως περιγράφεται σε μια πενταετή στρατηγική, σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής της περιοχής σε «μετα πανδημικές οικονομικές και κοινωνικές τάσεις».

Τα νέα σπίτια θα αντιπροσωπεύουν αύξηση 20% στις τρέχουσες 7.850 οικιστικές μονάδες και θα σηματοδοτήσουν μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης. Μόλις επτά νέες κατοικίες χτίστηκαν στο Square Mile μεταξύ Απριλίου 2017 και Μαρτίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής του Λονδίνου.

Για αιώνες, το παλαιότερο τμήμα της πρωτεύουσας ήταν πυκνοκατοικημένο. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες, οι σύγχρονοι τρόποι μεταφοράς επέτρεψαν στους υπαλλήλους να ζουν πιο μακριά και να μετακινούνται για να εργαστούν sto City, ενώ πολλά σπίτια μετατράπηκαν σε γραφεία. Λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή πριν από την πανδημία.

Δεδομένου του μικρού πληθυσμού, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της πόλης, όπως οι καφετέριες, τα μπαρ κα τα στεγνοκαθαριστήρια, έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown, καθώς οι υπάλληλοι γραφείων, οι τουρίστες και οι αγοραστές έχουν μείνει μακριά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Παρόλο που η περιοχή είναι γνωστή για τις μεγάλες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προ-Covid ήταν το «σπίτι» για πάνω από 24.000 επιχειρήσεις, το 99% των οποίων ήταν μικρές ή μεσαίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr