NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ
28_04_2021 | 10:42 28_04_2021 | 10:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Το αμερικανικό Centers for Disease Control and Prevention αναθεώρησε τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να ασκηθούν και να παρακολουθήσουν μικρές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα.

Δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο εμβόλιο τους θα μπορούν να ασκηθούν μόνοι τους ή με άλλα μέλη του σπιτιού τους χωρίς κάλυψη προσώπου, σύμφωνα με το CDC. Θα μπορούν, επίσης, να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους με μια μικρή ομάδα άλλων πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ή ένα μείγμα από πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Τα γεύματα σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων με άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά θα είναι επίσης αποδεκτά, σύμφωνα με το CDC.

Η υπηρεσία εξακολουθεί να συνιστά στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου ο κίνδυνος Covid-19 είναι μεγαλύτερος. Στη λίστα περιλαμβάνονται αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρελάσεις και άλλα συνωστισμένα μέρη.

«Σε δημόσιους χώρους, η κατάσταση εμβολιασμού άλλων ατόμων ή το αν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό COVID-19 είναι πιθανώς άγνωστη» έγραψε το CDC. «Επομένως, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν οδηγίες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας καλά τοποθετημένης μάσκας, σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς όπου απαιτούνται μάσκες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr