NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Παρουσίαση του βιβλίου Γίγαντες της Θάλασσας του John D. McCown από την Capital Link

Παρουσίαση του βιβλίου Γίγαντες της Θάλασσας του John D. McCown από την Capital Link
28_04_2021 | 16:17 28_04_2021 | 18:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Βιβλία

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού διοργάνωσε η Capital Link τη Δευτέρα 26 Απριλίου ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με το Βιβλίο "Γίγαντες της Θάλασσας: τα Πλοία και οι Άνθρωποι που άλλαξαν τον Κόσμο" από τον βετεράνο της ναυτιλίας και συγγραφέα John D. McCown.

Ο John D. McCown, Co-Founder & Former Chairman & CEO –Trailer Bridge, Inc. στο βιβλίο του με τίτλο "Giants of the Sea: Ships & Men Who Changed the World" καλύπτει την ιστορία και την ανάπτυξη της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας σε 330 σελίδες σε 30 ξεχωριστά κεφάλαια.

Το βιβλίο καλύπτει όλη την ιστορία και διαδρομή της αποστολής φορτίων από την εποχή που οι Αιγύπτιοι μετέφεραν τους οβελίσκους με φορτηγίδες στο Νείλο, αλλα στη συνέχεια επικεντρώνεται και δίνει έμφαση στην μεταπολεμική περίοδο με την επανάσταση της τεχνολογίας να επιτρέπει την εξέταση της αποδοτικότητας του κόστους αποστολής μέσω εξειδίκευσης και γεωμετρικών αυξήσεων ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.

Με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τι περιλαμβάνει κάθε σημαντικό ναυτιλιακό τμήμα σήμερα, το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ειδικά κεφάλαια στους εννέα άντρες των οποίων τα δακτυλικά αποτυπώματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε ολόκληρο τον κλάδο. Τρεις Αμερικανοί, δύο Δανοί, δύο Έλληνες και δύο Κινέζοι.

Η σύγχρονη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται στους ώμους αυτών των γιγάντων. Ο συγγραφέας, ο οποίος εργαζόταν καθημερινά για είκοσι χρόνια με τον Malcom McLean, τον εφευρέτη της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων, καταδεικνύει τον άμεσο σύνδεσμο μεταξύ της αποτελεσματικότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της έκρηξης στο παγκόσμιο εμπόριο που αυτή επέτρεψε.

Το βιβλίο περιγράφει πώς η σημερινή ναυτιλιακή βιομηχανία αγγίζει σχεδόν όλους στον πλανήτη με τρόπους που μπορεί να μην γνωρίζουν καν.

Εκτός από την επισήμανση της συμβολής της βιομηχανίας στην παγκόσμια οικονομία, το βιβλίο αναφέρει ότι υπήρξε πρωταρχικός καταλύτης στη μείωση φτώχειας και ακόμη και στην εξάπλωση ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Το διαδικτυακό σεμινάριο ήταν μια παρουσίαση τριάντα λεπτών ακολουθούμενη από ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων, διάρκειας 15 λεπτών. Εισαγωγικά σχόλια παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο της Capital Link κ. Νίκο Μπορνόζη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr