NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Colgate: Αναπτύσσει ανακυκλώσιμα σωληνάρια οδοντόκρεμας και προσφέρει την τεχνολογία

Colgate: Αναπτύσσει ανακυκλώσιμα σωληνάρια οδοντόκρεμας και προσφέρει την τεχνολογία
04_05_2021 | 15:14 04_05_2021 | 15:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

Η Colgate-Palmolive παρουσίασε το πρώτο ανακυκλώσιμο οδοντόκρεμας - αποτέλεσμα πενταετούς έρευνας - και προσφέρει την τεχνολογία σε ανταγωνιστικές εταιρείες για τη μείωση των απορριμμάτων.

Τα πλαστικά σωληνάρια Colgate Smile for Good χρησιμοποιούν πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), ταξινομημένο ως ανακυκλώσιμο από τις αρμόδιες Αρχές της Αυστραλίας. Μπορεί να απορριφθεί σε κάδους ανακύκλωσης πλαστικού.

«Το να κάνουμε τα σωληνάρια οδοντόκρεμας μέρος της κυκλικής οικονομίας θα βοηθήσει στη διατήρηση της παραγωγικότητας του πλαστικού και στην εξάλειψη των απορριμμάτων» δήλωσε ο Simon Petersen, GM της Colgate-Palmolive South Pacific.

«Η Colgate-Palmolive θέλει όλα τα σωληνάρια οδοντόκρεμας να πληρούν τα ίδια πρότυπα ανακύκλωσης που έχουμε επιτύχει, επομένως μοιραζόμαστε ανοιχτά την τεχνολογία μας με ανταγωνιστές στην αγορά οδοντόκρεμας καθώς και με κατασκευαστές όλων των ειδών σωληνάριων».

Το υλικό HDPE της Colgate Smile for Good είναι βασισμένο στο ίδιο πλαστικό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την κατασκευή φιαλών γάλακτος 2L και άλλων πλαστικών δοχείων που είναι ανακυκλώσιμα. Οι μηχανικοί της εταιρείας ανέπτυξαν μια λύση χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποιότητες και πάχη από HDPE σε στρώσεις για να το συμπιέσουν, καθώς ο τύπος του πλαστικού που χρησιμοποιείται στα μπουκάλια γάλακτος είναι πολύ άκαμπτος.

Τα περισσότερα σωληνάρια οδοντόκρεμας είναι συνήθως κατασκευασμένα από φύλλα πλαστικού laminate με λεπτό στρώμα αλουμινίου. Αυτά είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν μέσω συμβατικών μεθόδων, οδηγώντας σε 50 εκατομμύρια σωληνάρια που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ετησίως στην Αυστραλία.

Η νέα οδοντόκρεμα προσθέτει στον παγκόσμιο στόχο της εταιρείας να δημιουργήσει 100% ανακυκλώσιμη, επαναχρησιμοποιήσιμη ή λιπασματοποιήσιμη συσκευασία έως το 2025 και να επιτύχει τους Εθνικούς Στόχους της Αυστραλίας το 2025.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr