NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Τουρισμού στη Γερμανία

Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Τουρισμού στη Γερμανία

Πολύ λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ ελλειμμάτων και λουκέτων στην Ελλάδα. Φρένο στην κατηφόρα που έχει πάρει το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου (-77,2%) επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ξεκλείδωσε πιλοτικά ο τουρισμός στα τέλη Απριλίου ενώ πάση δυνάμει θα λειτουργήσουν οι μηχανές από τις 14 Μαΐου.

Έχοντας στις «αποσκευές» της επιστροφής του από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα 5 απευθείας πτήσεις στην Αθήνα των: American Airlines και United Airlines, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πετά σήμερα προς την γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία προς την Ελλάδα .

Συζητήσεις με τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα

Ο υπουργός Τουρισμού μεταβαίνει στο Βερολίνο και θα έχει σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κον Thomas Bareiß. Ακολούθως, ο κος Χάρης Θεοχάρης θα συνομιλήσει με ανώτατα στελέχη της TUI και συγκεκριμένα με τον κον Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και με τον κον Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Κατόπιν, ο υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί την έδρα του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV), όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο κ. Norbert Fiebig, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κον Dirk Inger και τον Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού κον Volker Adams.

Τόσο η γερμανική τουριστική αγορά όσο και η αγορά των ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες για την Ελλάδα, ωστόσο οι αυστηροί περιορισμοί των μετακινήσεων το 2020 συρρίκνωσαν τις ταξιδιωτικές εισπράξεις από την Γερμανία κατά 61,7% στα 1.134 εκατ. και κατά 92,8% από τις ΗΠΑ στα 86 εκατ. ευρώ.

Η εξάρτηση της Ελλάδας από τις τουριστικές αγορές

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η εξάρτηση της Ελλάδας τα έτη 2013 και 2017 εμφανίζει μεικτή εικόνα, με τις αγορές της Βόρειας Μακεδονίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σερβίας, της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, της Τσεχίας και της Δανίας να καταγράφουν μείωση και τις αγορές της Γερμανίας, του Ην. Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Αλβανίας, της Πολωνίας, της Κύπρου, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας αύξηση. Το μερίδιο του Βελγίου παρέμεινε αμετάβλητο για τα δύο έτη.

Οι μειώσεις αυτές οφείλονται στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των προαναφερθέντων αγορών και όχι σε απώλειες των υπολοίπων.

Οι εξαιρέσεις

Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι αγορές της Ρωσίας (-56,5%) και της Βόρειας Μακεδονίας (-7,1%) που εμφάνισαν μείωση στον αριθμό των αφίξεων την περίοδο 2013 – 2017. Η μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας εντοπίζεται στις αγορές της Γερμανίας και του Ην. Βασιλείου Η μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας εντοπίζεται κυρίως στις αγορές της Γερμανίας (από 12,7% το 2013 σε 13,6% το 2017) και του Ηνωμένου Βασιλείου (από 10,3% το 2013 σε 11,0% το 2017) που παραδοσιακά αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Επόμενος σταθμός αύριο στην Πολωνία

Σημειώνεται μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Μαΐου, ο κος Χάρης Θεοχάρης θα μεταβεί στην Πολωνία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr