NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κοσμημάτων βάζει τέλος στα φυσικά διαμάντια

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κοσμημάτων βάζει τέλος στα φυσικά διαμάντια
04_05_2021 | 16:36 04_05_2021 | 16:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η Pandora A/S, η οποία κατασκευάζει περισσότερα κοσμήματα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, δεν θα χρησιμοποιεί πλέον εξορυγμένα διαμάντια.

Η κατασκευάστρια θα χρησιμοποιεί τώρα διαμάντια που κατασκευάζονται σε εργαστήρια, αφού πέρυσι είπε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πρόσφατα εξορυγμένα διαμάντια και ασήμι.

Ενώ τα εξορυγμένα διαμάντια έφτασαν σε περίπου 50.000 κοσμήματα Pandora πέρυσι - από συνολικά περίπου 85 εκατομμύρια αντικείμενα - η κίνηση αντικατοπτρίζει μια μεγαλύτερη ζήτηση για βιωσιμότητα.

Η Pandora, με έδρα την Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη της συλλογή χρησιμοποιώντας εργαστηριακά διαμάντια στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα στραφεί και σε άλλες αγορές το 2022.

«Για τους millennials συγκεκριμένα, η συνειδητοποίηση του τι είναι ένα διαμάντι που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, είναι σημαντικά υψηλότερη από ό, τι με την παλαιότερη γενιά, επομένως είναι και θέμα εκπαίδευσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pandora, Alexander Lacik. «Ανησυχούν περισσότερο για τις πτυχές της αειφορίας».

Παρά τις δεκαετίες μεταρρύθμισης, η αγορά κοσμημάτων συνεχίζει να κυριαρχείται από αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ορυχεία και τα εργοστάσια. Για να αντιμετωπίσει τέτοιες ανησυχίες, η Tiffany & Co. άρχισε πέρυσι να παρέχει στους πελάτες λεπτομέρειες για την προέλευση των διαμαντιών.

Οι έμποροι λιανικής και οι κατασκευαστές διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας βιώσιμες πέτρες που είναι επίσης πιο προσιτές από εκείνες που προέρχονται από εξόρυξη.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις διαμαντιών μειώθηκαν κατά 15% το 2020 λόγω των lockdown, των ταξιδιωτικών περιορισμών και της οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με έκθεση της Antwerp World Diamond Center και της Bain & Co. Η παραγωγή ακατέργαστων διαμαντιών μειώθηκε κατά 20% το 2020 και οι τιμές μειώθηκαν κατά 11%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr