NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Bolt θέλει οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα

Η Bolt θέλει οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα

Η εσθονική Bolt ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκινά μια υπηρεσία car-sharing στην Ευρώπη, καθώς διαφοροποιεί τις πηγές εσόδων της.

Το Bolt Drive θα επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο κατόπιν αιτήματος, για μια σύντομη περίοδο, μέσω της εφαρμογής Bolt, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ταξί, ενοικίαση ποδηλάτων και ηλεκτρονικών σκούτερ, καθώς και για παραγγελία φαγητού.

Η Bolt δήλωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την διάθεση του Bolt Drive στην Ευρώπη φέτος, ξεκινώντας από έναν πιλότο στο Ταλίν της Εσθονίας όπου εδρεύει. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το Bolt Drive θα κυκλοφορήσει φέτος σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές αγορές, εάν ο πιλότος είναι επιτυχής.

Η πιλοτική λειτουργία θα διαθέτει 500 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως το Toyota Yaris, το Volkswagen Golf και το Skoda Scala, καθώς και μεγαλύτερα αυτοκίνητα όπως τα Toyota CHR, Volkswagen Troc και Skoda Kamiq. Θα υπάρχουν επίσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Volkswagen ID.3 και premium όπως το Volkswagen Arteon. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το αυτοκίνητο.

Ο Markus Villig, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Bolt, δήλωσε ότι θέλει οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα. «Για να μεταβούν οι άνθρωποι από την ιδιοκτησία σε μετακινήσεις κατ' απαίτηση, πρέπει να προσφέρουμε μια πιο βολική, προσιτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη επιλογή για κάθε απόσταση», σημείωσε ο Villig, ο οποίος έγινε ο νεότερος ιδρυτής εταιρείας 1 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη το 2019.

Η Bolt, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες σε 40 χώρες στην Ευρώπη και την Αφρική, έχει αξία περίπου 2 δισ. δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr