NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook και Instagram λένε ότι η παρακολούθηση βοηθά να παραμείνουν «δωρεάν»

Facebook και Instagram λένε ότι η παρακολούθηση βοηθά να παραμείνουν «δωρεάν»

Το Facebook συνεχίζει την εκστρατεία του ενάντια στις ενημερώσεις απορρήτου του iOS 14 της Apple, προσθέτοντας μια ειδοποίηση στην εφαρμογή που λέει στους χρήστες ότι οι πληροφορίες που συλλέγει από άλλες εφαρμογές και ιστότοπους μπορούν να «βοηθήσουν να διατηρηθεί το Facebook δωρεάν.» Ένα παρόμοιο μήνυμα εμφανίστηκε στην εφαρμογή για iOS του Instagram.

Η εταιρεία αναφέρεται στις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις ως «εκπαιδευτικές οθόνες» και λέει ότι παρέχουν «περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποιούμε δεδομένα για εξατομικευμένες διαφημίσεις», όπως τονίζει μια ανάρτηση από τον Dan Levy, αντιπρόεδρος του Facebook για διαφημίσεις και επιχειρηματικά προϊόντα.

«Αυτή η έκδοση του iOS απαιτεί από εμάς να ζητήσουμε άδεια για την παρακολούθηση ορισμένων δεδομένων από αυτές τις συσκευές, για να βελτιώσουμε τις διαφημίσεις. Μάθετε πώς περιορίζουμε τη χρήση αυτών των πληροφοριών εάν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση», σημειώνεται.

«Χρησιμοποιούμε πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα που λάβατε από άλλες εφαρμογές και ιστότοπους για: να σας δείξουμε πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις, να διατηρήσουμε το Facebook δωρεάν και να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις που βασίζονται σε διαφημίσεις για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους.»

Οι νέες απαιτήσεις στις τελευταίες εκδόσεις του iOS 14, συμπεριλαμβανομένου του iOS 14.5, ζητούν από τους developers να λάβουν ρητή συγκατάθεση από τους κατόχους συσκευών για να επιτρέψουν την κοινή χρήση και τη συλλογή του αναγνωριστικού για διαφημιζόμενους (IDFA).

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Apple, οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιούν άλλες πληροφορίες που παρέχει ένας χρήστης για στοχευμένη διαφήμιση, ακόμη και αν επιλέξει να μην αφήσει την εφαρμογή να τις παρακολουθήσει, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλη εταιρεία για παρακολούθηση διαφημίσεων.

Εάν οι προγραμματιστές προσπαθήσουν να παρακάμψουν την απαίτηση ή να αντικαταστήσουν το IDFA με άλλο στοιχείο αναγνώρισης, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η εφαρμογή θα θεωρείται ότι παραβιάζει την απαίτηση συμμετοχής. Οι κανόνες ισχύουν και για τις εφαρμογές της Apple.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr