NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στηρίζουν τα «διαβατήρια» εμβολιασμού

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στηρίζουν τα «διαβατήρια» εμβολιασμού
05_05_2021 | 12:22 05_05_2021 | 12:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

Οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου συμφώνησαν να υποστηρίξουν τα σχέδια για τα λεγόμενα διαβατήρια εμβολιασμών, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού από την ύφεση.

Οι υπουργοί Τουρισμού του G20 υποστήριξαν τα νέα πιστοποιητικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της κανονικής δραστηριότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον τομέα και για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Τουρισμού, Massimo Garavaglia.

Σε μια virtual συνάντηση την Τρίτη, την πρώτη υπό την ιταλική προεδρία του φόρουμ, υποστηρίχθηκαν οι προσπάθειες για ασφαλή κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως, έχει ανοσία μέσω ανάρρωσης ή έχει βγει αρνητικός σε τεστ.

Ο Garavaglia δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ότι ζήτησε και έλαβε, από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thierry Breton, δέσμευση για την επιτάχυνση της εισαγωγής του πράσινου πιστοποιητικού της ΕΕ. «Ο τουρισμός θα είναι το κλειδί για την ανάκαμψη μόλις νικηθεί η πανδημία», σημείωσε ο Garavaglia.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι μια από τις βιομηχανίες που πλήττονται περισσότερο από τους περιορισμούς στη δραστηριότητα. Η συμβολή του τομέα στην παγκόσμια παραγωγή κατέρρευσε κατά 49% στα 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020, προκαλώντας απώλεια 62 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού. Οι διεθνείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 69%.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα σε ταξιδιώτες από χώρες με σχετικά χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων, καθώς και σε χώρες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, σύμφωνα με πρόταση που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα και που θα μπορούσε να εγκριθεί στα τέλη Μαΐου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr