NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google εξοικονομεί πάνω από 1 δισ. ετησίως μέσω της εργασίας από το σπίτι

Η Google εξοικονομεί πάνω από 1 δισ. ετησίως μέσω της εργασίας από το σπίτι
05_05_2021 | 13:36 05_05_2021 | 13:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Με την άρση των περιορισμών Covid-19, περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία, κάτι που είναι πολύ καλό για τη διαφημιστική δραστηριότητατης Google. Οι υπάλληλοι της Google, ωστόσο, εργάζονται από το σπίτι και δεν ταξιδεύουν πολύ για εταιρικούς λόγους - και αυτό είναι επίσης καλό για την ίδια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η μητρική της Google, Alphabet, εξοικονόμησε 268 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα από εταιρικές παροχές, ταξίδια και ψυχαγωγία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένους έτους, «κυρίως ως αποτέλεσμα του COVID-19», σύμφωνα με σχετική δήλωση.

Σε ετήσια βάση, αυτό υπολογίζεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πράγματι, η Alphabet είπε στην ετήσια έκθεσή της νωρίτερα αυτό το έτος ότι τα έξοδα διαφήμισης και προώθησης μειώθηκαν κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθώς μείωσε τις δαπάνες, σταματά ή επαναπρογραμματίζει εκστρατείες και μεταφέρει ορισμένες εκδηλώσεις σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας. Τα έξοδα ταξιδιού και ψυχαγωγίας μειώθηκαν κατά 371 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξοικονόμηση αντισταθμίστηκε από τα κόστη που προήλθαν από την πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων. Και η πανδημία επέτρεψε στην εταιρεία να διατηρήσει αποτελεσματικά το μάρκετινγκ και το διοικητικό της κόστος για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 34%.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Google εργάστηκαν εξ αποστάσεως και χωρίς τα προνόμια που προσφέρει η εταιρεία, από τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, σκοπεύει να επιστρέψει στο γραφείο. Η επικεφαλής Οικονομικών, Ruth Porat, είπε στους επενδυτές ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα «υβριδικό» μοντέλο. Η Porat είπε επίσης ότι η Google θα συνεχίσει να επενδύει στα ακίνητα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr