NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Intel: Επένδυση - μαμούθ 3,5 δισ. δολαρίων, προς ενίσχυση της παραγωγής chipset

Intel: Επένδυση - μαμούθ 3,5 δισ. δολαρίων, προς ενίσχυση της παραγωγής chipset

Η Intel ανακοίνωσε έναν εκσυγχρονισμό 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο εργοστάσιο παραγωγής chipset στο Rio Rancho του Νέου Μεξικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της τεχνολογίας κατασκευής επεξεργαστών, Foveros.

Αυτή η επένδυση, σε συνδυασμό με επενδύσεις 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων στην Αριζόνα, αποτελούν μέρος μιας σημαντικής προσπάθειας της εταιρείας να εκσυγχρονίσει την παραγωγή της.

Η κατασκευάστρια επιβεβαίωσε το σχέδιο και δήλωσε ότι θα οδηγήσει σε 700 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια. Ο επικεφαλής της Intel, Keyvan Esfarjani, ανέλυσε λεπτομερώς το σχέδιο σε συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Michelle, Lujan Grisham, τους δύο γερουσιαστές, Martin Heinrich και Ben Ray Luján, και την εκπρόσωπο Teresa Leger Fernandez.

Οι δαπάνες θα οδηγήσουν, επίσης, σε 1.000 νέες οικοδομικές θέσεις εργασίας, για εργασίες που ξεκινούν φέτος.

Η επένδυση στα νέα εργοστάσια παραγωγής, που αποκαλούνται «fabs», αποτελεί μέρος μιας σημαντικής προσπάθειας της Intel να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της υπό τον νέο CEO, Pat Gelsinger. Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να κατασκευάσει υποσυστήματα για τρίτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr