NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στον δρόμο της Renault και η Nissan - Πουλάει το μερίδιο της στην Daimler

Στον δρόμο της Renault και η Nissan - Πουλάει το μερίδιο της στην Daimler

Η ιαπωνική Nissan Motor δήλωσε ότι πουλά το 1,5% που κατέχει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, μετά από παρόμοια κίνηση του συνεργάτη της, Renault, τον Μάρτιο.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μαζί με τη Nissan, είχε ανταλλάξει μερίδια με την Daimler πριν από μια δεκαετία, με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανικής συνεργασίας τους.

Η Nissan πούλησε ολόκληρο το μερίδιό της στην Daimler έναντι 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία πούλησε περίπου 16,4 εκατομμύρια μετοχές στα 69,85 ευρώ η καθεμία. Η Renault πούλησε το μερίδιο της στη Daimler τον Μάρτιο, για 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως και η Renault, η Nissan προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία και να αναθεωρήσει το χαρτοφυλάκιό της μετά τη σύλληψη του μακροχρόνιου ηγέτη της, Carlos Ghosn, το 2018, που οδήγησε τη συμμαχία σε αναταραχή.

Η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα από την πώληση τους μεριδίου της θα χρησιμοποιηθούν για «περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της δραστηριότητας της, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Daimler «παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την πώληση», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr