NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Υπέρ της κατάργησης της πατέντας στα εμβόλια τάσσεται η αμερικανική κυβέρνηση

Υπέρ της κατάργησης της πατέντας στα εμβόλια τάσσεται η αμερικανική κυβέρνηση
06_05_2021 | 10:28 06_05_2021 | 10:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Η Αμερικανική κυβέρνηση του Joe Biden συμφώνησε να υποστηρίξει την απαλλαγή από τους περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια COVID-19 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Η εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Katherine Tai, ανακοίνωσε τη θέση της κυβέρνησης σε δήλωση την Τετάρτη το απόγευμα.

«Αυτή είναι μια παγκόσμια κρίση για την υγεία και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας COVID-19 απαιτούν έκτακτα μέτρα», είπε.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά στην υπηρεσία του τερματισμού αυτής της πανδημίας, υποστηρίζει την παραίτηση από αυτές τις προστασίες για τα εμβόλια COVID-19».

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση, η επικεφαλής Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωνε ότι ενώ ο Biden υποστήριξε την κατάργηση της πατέντας, πιστεύει επίσης στη διαδικασία συζήτησης της εσωτερικής πολιτικής.

«Είναι άνθρωπος των λεπτομερειών», είπε η Psaki, «και θέλει να ανακαλύψει τα υπέρ και τα κατά και όλες τις σκέψεις για οποιαδήποτε απόφαση».

Η Ινδία και η Νότια Αφρική υπέβαλαν την πρόταση τον Νοέμβριο του 2020 για την άρση ορισμένων διατάξεων της συμφωνίας του ΠΟΕ για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr