NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Google: Θα ενεργοποιήσει για όλους τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Google: Θα ενεργοποιήσει για όλους τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Οι περισσότεροι ειδικοί ασφαλείας τονίζουν ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) αποτελεί κρίσιμο μέρος της ασφάλειας των λογαριασμών στο διαδίκτυο. Η Google συμφωνεί, αλλά κάνει ένα επιπλέον βήμα: Θα ενεργοποιήσει αυτόματα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για όλους τους κατόχους λογαριασμών στην πλατφόρμα της.

Κατά κάποιο τρόπο, η Google βλέπει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ως αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης, τους οποίους ο Mark Risher, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της εταιρείας για την ταυτότητα και την ασφάλεια των χρηστών, χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Η Google χρησιμοποιεί ήδη 2FA για την προστασία λογαριασμών, αλλά ήταν προαιρετικό μέχρι τώρα. Πρόκειται για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων: ενισχύει την ασφάλειά λαμβάνοντας κάτι που γνωρίζει ο χρήστης (έναν κωδικό πρόσβασης) και κάτι που έχει εξουσιοδοτήσει (εξουσιοδοτημένο τηλέφωνο).

Σύμφωνα με τον Risher, η Google θα ξεκινήσει «αυτόματα την εγγραφή χρηστών στο 2SV [όπως αποκαλεί το 2FA] εάν οι λογαριασμοί τους έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα». Ωστόσο, είπε ότι θα δοθεί επίσης στους χρήστες η δυνατότητα να εξαιρεθούν.

Τι σημαίνει «κατάλληλα διαμορφωμένοι»; Σύμφωνα με τον Jonathan Skelker, υπεύθυνο προϊόντων για την ασφάλεια λογαριασμού στην Google, ο όρος σημαίνει «χρήστες που έχουν ήδη πληροφορίες ανάκτησης στους λογαριασμούς τους, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ή δευτερεύον email».

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Google εξέδωσε διευκρινίσεις λέγοντας ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν, στην περίπτωση που πρέπει να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr