NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Απογεύματα Παρασκευής χωρίς τηλεδιασκέψεις θα καθιερώσει η HSBC

Απογεύματα Παρασκευής χωρίς τηλεδιασκέψεις θα καθιερώσει η HSBC
10_05_2021 | 15:23 10_05_2021 | 15:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Ο τραπεζικός κολοσσός HSBC σχεδιάζει απογεύματα Παρασκευής χωρίς Zoom για μέρος του προσωπικού του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το άγχος που προκαλείται από την εργασία από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα ακολουθεί παρόμοια σχέδια που ανακοινώθηκαν από άλλες εταιρείες για την ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή για τη μονάδα εμπορικής τραπεζικής, η οποία καλύπτει τρεχούμενους λογαριασμούς, δάνεια, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Η κίνηση έρχεται καθώς η HSBC ακολουθεί σχέδια για συρρίκνωση των γραφείων της κατά 40%.

Η HSBC επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει την ιδέα, ως μέρος μιας ειδικής ομάδας που εξετάζει το μέλλον της εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η δοκιμή θα περιλαμβάνει έναν αριθμό ατόμων που θα δεσμεύονται να μην οργανώνουν συσκέψεις Zoom την Παρασκευή το απόγευμα, για να επιτρέψουν χώρο για άλλες εργασίες», δήλωσε εκπρόσωπος.

Το ζήτημα της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τονίστηκε από έναν υπάλληλο της HSBC, τον 45χρονο Jonathan Frostick, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του στα κοινωνικά μέσα μετά από καρδιακή προσβολή.

Με περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, καθώς τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποθαρρύνουν την καθημερινή μετακίνηση στο γραφείο, οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για να επιτρέψουν στο προσωπικό να συναντηθεί.

Ωστόσο, προκλήθηκε επίσης συζήτηση για «κούραση από το Zoom».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr