NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μαλαισία: Αγωγή κατά JPMorgan και Deutsche Bank για το σκάνδαλο του 1MDB

Μαλαισία: Αγωγή κατά JPMorgan και Deutsche Bank για το σκάνδαλο του 1MDB
10_05_2021 | 15:52 10_05_2021 | 15:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το 1MDB της Μαλαισίας και μια πρώην μονάδα κατέθεσαν αγωγές εναντίον εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co. και Deutsche Bank AG, καθώς η χώρα επιδιώκει να ανακτήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 1MDB, του οποίου το πλήρες όνομα είναι 1Malaysia Development Bhd και η SRC International Sdn υπέβαλan 22 αστικές αγωγές εναντίον πολλών οντοτήτων και ατόμων για διάφορα φερόμενα αδικήματα, όπως απάτη και συνωμοσία για εξαπάτηση του ταμείου, ανέφερε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, βρίσκεται η JPMorgan και η Deutsche Bank.

Τουλάχιστον δύο αγωγές κατατέθηκαν στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμα δικαστικά αρχεία. Το παράρτημα της Deutsche Bank στη Σιγκαπούρη είναι αντιμέτωπο με αγωγή, ενώ η 1MDB μήνυσε χωριστά τον επικεφαλής έρευνας της Citigroup Inc, Ed Morse, ισχυριζόμενο επαγγελματική αμέλεια.

Η δικαστική διαδικασία σηματοδοτεί τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Μαλαισίας να ανακτήσει δισεκατομμύρια δολάρια που φέρεται να έχουν μεταφερθεί μέσω της 1MDB από άτομα που συνδέονται με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Οι αρχές έχουν περάσει χρόνια αναζητώντας κεφάλαια που φέρεται να προέρχονταν από την 1MDB σε έργα τέχνης και ακίνητη περιουσία, ένα σούπερ γιοτ και την ταινία του Χόλυγουντ «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr